Košarka

Partizan ’’progutao’’ Baskoniju

Partizan ’’progutao’’ Baskoniju
Foto: X/KK Partizan | Partizan ’’progutao’’ Baskoniju

Ekipa Željka Obradovića savladala je Baskoniju u 30. kolu elitnog takmičenja i na krilima sjajne unutrašnje igre stigla do 14. pobjede u sezoni, čime je zadržala šanse o plasmanu u plej-in Evrolige - 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23).

Agresivnom odbranom srpski tim primorao je Baskoniju na veliki broj izgubljenih lopti (13), dok je istovremeno na krilima Bruna Kabokla (20p) i Frenka Kaminskog (18) naplatio sjajnu igru na ofanzivnom dijelu parketu. Što je, uz odličan doprinos Kevina Pantera (16) odlučilo utakmicu.

Temelje važne pobjede Partizana pred seriju teških utakmica, postavio je Kaboklo na startu susreta, da bi se, kako je meč odmicao, probudio i Kaminski. Amerikanac srpskog porijekla odlično je predvodio "frontkort" crno-bijelih sa Brazilcem i na sjajan načim odmijenio Zeka Ledeja, koji je zbog tragedije u porodici ostao u Americi.

Sa druge strane, Baskonija, inače druga najbolja šuterska ekipa sa distance u Evroligi, pošteno se namučila iza linije 6.75 večeras. Imala je svega 27 odsto šuta za tri, što ju je, između ostalog, uz solidan broj izgubljenijh lopti (11) i koštalo boljeg rezultata u Areni, piše ''Arena sport''.

Bitna pobeda Partizana u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije