Košarka

Partizan se mučio protiv Tamiša; Trinkijeri: Ovo je sramota

Partizan se mučio protiv Tamiša; Trinkijeri: Ovo je sramota
Foto: Partizan NIS/NN | Partizan se mučio protiv Tamiša; Trinkijeri: Ovo je sramota

Košarkaši Partizana pobijedili su sinoć ekipu Tamiša sa 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26), u drugom kolu Superlige.

U neizvjesnoj završnici crno-bijele su uspjeli da dođu do drugog trijumfa, do kog su ih predvodili Marko Pecarski sa 16 poena, Nikola Janković sa 14 poena i pet skokova, dok je Ognjen Jaramaz dodao 11 poena.

Košarkaši Tamiša bolje su otvorili meč i imali odlično šutersko veče u kome su ubacili 13 trojki, ali to nije bilo dovoljno da iz Beograda odu neporaženi.

Najefiksaniji u ekipi iz Pančeva bio je Stefan Mitrović sa 20 poena, a pratili su ga Aleksandar Ilkić sa 15 i Ivan Smiljanić sa 13 poena.

Partizan u sljedećem kolu igra protiv Dinamika, dok će Tamiš gostovati Novom Pazaru.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri poslije sinoćnje pobjede nad Tamišom bio je nezodovaljan izdanjem i pristupom svoje ekipe.

"Igranje za Partizan je čast i velika odgovornost, jer ovo je najuspješniji klub u ovoj sredini. I s velikom energijom svi žele da to na nešto bolje liči. Čestitam Tamišu na odličnoj igri. Bili su 10 puta bolji, 50 puta koncentrisaniji. Mi smo se kao i igrači i kao trener osramotili. Ovo je sramota", rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

Italijanski stručnjak istakao je da mu je jako žao zbog svega prikazanog, ali da je greška negdje napravljena.

"Riječi u ovoj situaciji nisu potrebne. Volio bih da mogu da kažem da se to više neće desiti. Kad jedna ekipa dođe iz KLS u Pionir i igra kvalitetniju, pametniju i tvrđu košarku, znači da smo nešto pogrešili. Ali ne danas, nego juče, prekjuče, ali sigurno nećemo pogriješiti sutra. Ovo je odgovornost, ovo nije zaje......", rekao je Trinkijeri i dodao da ovakav odnos prema igri ne smije da se ponovi.

"Mene rezultat uopšte ne zanima, nego pristup, koncentracija i ozbiljnost. Bili smo dobri protiv Mege, ali šest dana kasnije katastrofalni. To je nezdravo, neodgovormo. I to ne smije da se dešava", zaključio je trener crno-bijelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije