Košarka

Partizan se ogradio od uvreda svojih navijača

Partizan se ogradio od uvreda svojih navijača
Foto: KK Partizan | Partizan se ogradio od uvreda svojih navijača

Košarkaši Partizana pobijedili su Valensiju 79:66 u utakmici posljednjeg kola osnovnog dijela Eurolige.

Susret u Beogradu nije imao rezultatsku važnost za domaćina, koji je i prije njega ostao bez izgleda za doigravanje.

 Bila je to utakmica u kojoj su Grobari podigli transparent kojim su vrijeđali Tonija Kukoča i Dinu Rađu. Klub se nakon svega, minutu prije ponoći, oglasio saopštenjem.

Podsjetimo, tokom utakmice podignut je transparent na kom je pisalo: "Klub pripada onima što od njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive. A mi se nikada nećemo praviti fini prema Ustašama što beže sa postolja u Atini."

Dio publike potom je skandirao "Dino Rađa, pi*** ustaška". To je izazvalo reakciju drugog dijela tribina pa su se dvoranom prolomili zvižduci i skandiranje: "Cigani, cigani." Kasnije su Grobari istim skandiranjem prozvali i Tonija Kukoča.

Kukoč je nedavno bio u Beogradu povodom premijere dokumentarca Čarobna sedmica autora Sabahudina Topalbećirevića, koji govori o njegovoj karijeri. Trostruki osvajač Evrolige i trostruki prvak NBA lige bio je dočekan pljeskom u Beogradu, gdje je odgledao poraz Partizana od Olympiakosa. Na toj je utakmici bio u Rađinom društvu, prenosi Index.

Jučerašnja utakmica Partizana bila je i posljednja za klub u ovosezonskom izdanju Evrolige. Klub se nakon nje osvrnuo saopštenjem na cijelu sezonu, a dio tog saopštenja, objavljenog minuti prije ponoći, posvetio i događajima sa susreta protiv Valensije.

Uz zahvalu navijačima na rekordnoj prosječnoj posjećenosti na utakmicama Eurolige, istaknuto je i sljedeće:

"KK Partizan ovim putem želi istaknuti nerazumevanje određenih događanja i neslaganje s pojedinim postupcima kojima smo večeras svedočili. Iako su svi svesni da je heterogenost u razmišljanju i stavovima po različitim pitanjima nešto što karakteriše navijače Partizana, Klub se ograđuje od svih uvreda koje su izrečene tokom večerašnje utakmice s različitih strana Arene.

Takođe, Klub ne razume neodgovoran ispad i paljenje baklji u dvorani koji će sigurno dovesti do oštre kazne i uniziti ugled Partizana za koji smo se zajedno borili."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije