Košarka

Partizan se revanširao Zvezdi

Partizan se revanširao Zvezdi
Foto: KK Crvena zvezda Facebook | Partizan se revanširao Zvezdi

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras Crvenu zvezdu 98:84 u 21. kolu ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić".

Izabranici Željka Obradovića došli su do prve pobjede nad Zvezdom ove sezone i tako se revanširali za ubjedljiv poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća.

"Crno-bijele" do 17. trijumfa u ABA ligi vodio je Aleksa Avranmović sa nevjerovatna 33 poena (8/10 za tri poena) i pet asistencija.

Kevin Panter je dodao 22, dok je Matijas Lesor pomogao sa 15, a Dalas Mur je upisao 10.

U ekipi Crvene zvezde najbolju rolu imali su Dejan Davidovac i Ostin Holins sa po 17 koševa.

Počelo je čvrstom igrom na obje strane, a izejdnačeno je bilo sve do finiša prve dionice kada je Partizan uspio da se odlijepi i povede sa sedam razlike (28:21).

U nastavku je ekipa Željka Obradovića održavala prednost, u jednom trenutku otišla i na plus 10, da u finišu prvog poluvreman popustila koncentacija u odbrani što je Zvezda iskoristila i trojkom Branka Lazića prišla je na dva poena.

Da Partizan ipak sa većom prednosću uđe u drugo poluvrijeme pobrinili su se Lesor i Ledej, pa je poslije prvih 20 minuta na semaforu stajalo 40:34.

Treća dionica počela je trojkom Avramovića, koja je najavila još bolju period igre domaće ekipe. Vodio je Partizan u ovom dijelu s najvećih 13 poena višaka, ali je Zvezda pokazala svoj kvaltet i preko Davidovca, Mitrovića i Kalinića pred kraj treće dionice došla je na poen zaostaka (64:63).

Posljednja dionica počela je trojkama, prvo je Zvezda preko Ivanovića pogodila za 66:64, da bi na drugoj strani uzvratio Avramović, koji je pokrenuo seriju Partizana.

Lesor je vežao četiri poena, a potom je pogodio Mur i Partizan je serijom 9:0 otišao na 73:66.

Za uzbudljiv nastavak pobrinili su se Davidovac i Vajt, ali su "crno-bijeli" šutem sa distance, prije svega Avramović i Mur sa četiri vezane trojke, vratili plus 13 (87:74) na tri minuta prije kraja duela.

Poslije odlične šuterske serije, Partizan je bio nezaustavljiv, ostišao je na plus 17, a Zvezda nije imala odgovor.

"Crveno-bijeli" su do kraja meča bili bez glavnog trenera Radonjića, koji je isključen.

Na kraju je Partizan rutinski priveo meč kraju i na pravi način se revanširao za ubjedljiv poraz u finalu Kupa prije dvije nedjelje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije