Košarka

Partizan se trijumfom oprostio od Evrolige ove sezone

Partizan se trijumfom oprostio od Evrolige ove sezone
Foto: Tanjug / AP | Partizan se trijumfom oprostio od Evrolige ove sezone

​Košarkaši Partizana pobjedom su se oprostili od sezone u Evroligi pošto su u "Beogradskoj areni" savladali Valensiju rezultatom 79:66 u okviru 34. kola.

Poznato je još od sinoć - Partizan se okreće domaćim obavezama i neće nastupati u eliminacionoj fazi Evrolige po drugi put u nizu.

Uprkos svim tim okolnostima, odlična energija sa tribina prelila se i na parket u korist Partizana čiji su igrači dobro djelovali u oba pravca. Aleksa Avramović je imao dva zakucavanja u prva četiri minuta, što nije karakteristično, dok je Valensija poslije početnih problema serijom 0:8 preuzela vođstvo u "Areni".

Nejtan Rivers je sa Semijem Odželejem pravio dosta problema odbrani "Crno-belih", što i nije iznenađenje. Dugo je Partizan težio ka pogotku za tri poena i nakon četiri promašaja i osam minuta igre, Zek Ledej je prekinuo post.

Međutim, Valensijina igra je bila na višem nivou kako u odbrani, tako i u napadu. Agresivno su igrali, pronalazili puteve do koša Partizana i serijom 0:7 okončali prvi period igre uz prednost od 15:21.

Domaći su imali odgovor sa dvije vezane trojke, a procente ekipe u šutu spolja dobrano je popravio Džejlen Smit. Tako je prednost ponovo bila na strani Partizana i iznosila je najvećih +6 u jednom momentu. Ali, Valensija je odgovorila protiv-serijom i vodila poslije prvih 20 minuta rezultatom 35:37.

Prvo poluvrijeme je obijležilo i prepucavanje navijača Partizana. Dok su navijači u "kopu" isticali transparent namijenjen protiv hrvatskih legendi Tonija Kukoča i Dina Rađe koji su nedavno bili gosti kluba za utakmicu sa Olimpijakosom, ostatak dvorane im je zviždao.

Nastavili smo da gledamo amplitude, a onda je na scenu stupio Džejms Naneli koji je briljirao i nosio Partizan do povratka prednosti sa svojih 12 poena u trećoj četvrtini od ukupno 14 koliko je postigao do tada na utakmici. Nakon što je imao nekoliko vrlo loših predstava, Naneli je pokazao obrise stare forme koja je neophodna Partizanu u završnici sezone.

Kako je meč odmicao, tako Valensija nije uspjela, za razliku od svog domaćina, da pronađe poene sa spoljne linije. S druge strane, za Partizan je radio čak i Džejlin Smit koji je šutirao impresivno za tri (5/5). Odlično je igrao i u defanzivi, igrao je sa nikad više energije otkako je stigao u klub i slično kao u slučaju Nanelija - ovakav momenat dolazi u najbitnijem dijelu sezone. Da je došao ranije, možda bi Partizan sada bio u plej-ofu.

Tako se pitanje pobjednika u posljednja dva minuta više nije postavljalo, te Partizan sezonu završava kao 11. 

Džejms Naneli je meč završio sa 19 poena, dok je Džejlen Smit ubacio 15 sa svojih pet trojki. Semi Odželeje je ubacio 17 poena, 13 je dodao Džared Harper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije