Košarka

Partizan siguran protiv Darušafake za treću pobjedu u Top 16

Partizan siguran protiv Darušafake za treću pobjedu u Top 16
Foto: KK Partizan | Partizan siguran protiv Darušafake za treću pobjedu u Top 16

Košarkaši Partizana pobijedili su tursku Darušafaku rezultatom 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast tragično preminulih Kobija Brajanta i Roberta Arčibalda, a prvi poeni viđeni su tek u 2. minutu kada je Džoni Hamilton bio strijelac.

Partizan je slabo počeo meč, Veličković je pogodio prvih 5 poena dok je Hamilton na drugoj strani bio sjajno raspoložen.

U nekoliko navrata je Darušafaka stizala do prednosti od dva i više posjeda, da bi se Partizan uspješno vraćao u igru, a dionica je okončana poenima Uroša Trifunovića.

Druga četvrtina je protekla u pravoj dominaciji Partizana. Gosti nisu postigli koš čitavih 5 minuta, a za to vrijeme je Nemanja Gordić uz pomoć Mozlija i Pejdža uspio da "zapali" Pionir.

Crno-bijeli su za "tren oka" stigli velikih +13, kada je na semaforu stajalo 30:17. Igra se malo usporila, Darušafaka je postigla samo 8 poena u ovom periodu,a čak 6 u posljednja dva minuta i na poluvremenu je bilo 35:25 za crno-bijele.

Treća četvrtina se prilično odužila, a tu se Darušafaka nešto bolje snašla i uspjela da spusti prednost na samo 6 poena. Mogli su crno-bijeli da uvećaju dodatno tu razliku, ali su imali veliki broj grešaka, kao i promašaja.

Prava drama je uslijedila, Darušafaka je uspjela da se spusti, Partizan je bio u problemima, ali ih je sada sačuvao tandem Zagorac-Jaramaz svojom novom serijom i za tren oka je bilo +15, a na semaforu je stajalo 58:43.

Tada je već bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno, a crno-bijeli su uspeli da bez većih problema privedu utakmicu kraju i da na kraju pobijede rezultatom 69:57.

Džoni Hamilton je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac, a Bonzi Kolson je imao 10. Na drugoj strani istakao se Ognjen Jaramaz sa 15 poena, Veličković je dodao 11, a Gordić 10 poena.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije