Košarka

Partizan slavio protiv Cibone u Zagrebu

Partizan slavio protiv Cibone u Zagrebu
Foto: Facebook/KK Partizan | Partizan slavio protiv Cibone u Zagrebu

U derbiju sedmog kola regionalne ABA lige, košarkaši Partizana savladali su Cibonu rezultatom 82:75 (21:27, 19:23, 25:17, 10:15).

Domaćin je nešto bolje otvorio meč, ali je nakon početne prednosti brzo posustao što su "crno-bijeli" iskoristili da povedu sa šest poena razlike - 27:21.

Druga dionica je u potpunosti pripala Partizanu koji je brzo stigao do dvocifrene prednosti koju je do kraja poluvremena i sačuvao, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 50:40.

Cibona je uspjela da se u potpunosti vrati u meč i dođe do preokreta sredinom treće dionice, međutim Partizan je ponovo došao do prednosti pred posljednju četvrtinu 67:65.

Serijom od 9:0, "crno-bijelih" su i u četvrtoj dionici meča vratili dvocifrenu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 15 poena prednosti, da bi na kraju ipak ostvarili sigurnu pobjedu 82:75.

Najzaslužniji za trijum Partizana bili su Pejdž sa 16 poena i Janković koji je ostvario dabl-dabl učinak - 14 poena i 12 skokova. Gordić je pored šest poena upisao i 10 asistencija.

U Ciboni Bundović je postigao 20 poena, a Prkačin je uz 16 poena dodao i 10 asistencija.

(sportske.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije