Košarka

Partizan u posljednjoj sekundi odbranio pobjedu u Laktašima

Partizan u posljednjoj sekundi odbranio pobjedu u Laktašima
Foto: N.N. | Partizan u posljednjoj sekundi odbranio pobjedu u Laktašima

Košarkaši Partizana pobijedili su Igokeu 75:73 poslije dramatične završnice u Laktašima, u prvom meču u novoj sezone regionalne ABA lige.

Prva četvrtina (25:26) protekla je u izjednačenoj igri, goste je nosio Ognjen Jaramaz a sjajno mu je sa druge strane odgovorio Rašad Von. 

Na poluvremenu je prednost ekipe Andree Trinkijerija porasla nasedam poena prednosti,  a polovinom trećeg perioda bila je i trinaest.   

Partizan je kontrolisao dešavanja na terenu prije svega zahvaljujući činjenici da se čak 11 igrača upisalo u strijelce. 

Ipak Igokea se nije predavala pa je u posljednju četvrtinu ušla sa zaostatkom od pet poena.  Pet minuta prije kraja bilo je 69:68 za domaćina ali je trojkom uzvratio Nemanja Gordić. Posljednji minuti donijeli su pravu dramu u kojoj se bolje snašao Partizan.

U dramatičnoj završnici Janković pogađa važnu trojku za 74:70, Igokea preko Evansa stiže na pola koša zaostatka, Volden 19 sekundi prije kraja pogađa samo jedno slobodno, da bi u posljednjoj sekundi Von i Lešić promašili šuteve za produžetak iz neposredne blizine koša.

 

Najefikasniji kod Partizana bio je Ognjen Jaramaz sa 13 poena a Kori Volden je imao 11. Sa druge strane istakao se Von sa 22 a Cvetković je zabilježio 11.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije