Košarka

Pešić: Imam bolje igrače od Teodosića na toj poziciji

Pešić: Imam bolje igrače od Teodosića na toj poziciji
Foto: Tanjug arhiva | Pešić: Imam bolje igrače od Teodosića na toj poziciji

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić održava konferenciju za medije a ključna tema je otpisivanje kapitena Miloša Teodosića iz nacionalnog tima pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket i nastup na Evrobasketu u septembru.

"Što se tiče Tea, obavljen je dobar razgovor. Moja odluka nije laka, ne samo zato što je dugo u rep, već za svakoga nije laka", rekao je Pešić.

Kako je dodao, Teodosić je bio iznenađen, ali to je sastavni dio života i sporta.

"Rekao sam mu da ne mogu, nakon ovoga što sam video, više ponuditi status i mesto koje je imao u reprezentaciji. Da se okrećem igračima koji mogu više da daju. Bilo je tu dileme, razgovora, u jednom momentu je bilo 'pa dobro on je kapiten, uradio je mnogo, neka ostane u ekipi, da bude bek-ap igrač'. Međutim, on nije bek-ap igrač nikada bio, imam bolje igrače od njega. Ekipa se ne sastavlja od najboljih košarkaša", izjavio je Pešić.

Pešić je izjavio da je siguran u igrače koje ima.

"Miran sam, rade svoj posao na najbolji mogući način. Siguran sam da će uneti novu energiju. Verujem u njih, to su prezentovali na treninzima. To su sve krasni momci, vredni, željni uspeha, svega... Tu nema nikakvih dilema", dodao je Pešić.

Dodao je i to da će novi kapiteni biti Vladimir Lučić i Nemanja Bjelica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije