Košarka

Pešić: Ne ličimo na ekipu iz iste ulice

Pešić: Ne ličimo na ekipu iz iste ulice
Foto: KSS | Pešić: Ne ličimo na ekipu iz iste ulice

Košarkaška reprezentacija Srbije je juče izgubila od Slovenije u sjajnom meču, ali već koliko sutra očekuje je novi izazov.

Podsjetimo, Slovenija je poslije produžetka pobedila Srbiju, a strateg našeg državnog tima, Svetislav Pešić poveo je "orlove" danas u Hamburg, gdje će u petak 19. i subotu 20. avgusta učestvovati na "Superkupu".

Srbija u petak od 18 sati igra protiv Italije, dok se od 20.30 sastaju Nemačka i Češka. Meč za treće mjesto je u subotu u 16, a finale od 18.30 časova.

Ovo nadmetanje veoma raduje selektora nacionalne selekcije Srbije.

"Ogromna su očekivanja od turnira u Nemačkoj, nismo puno igrali i to će nam biti kao kec na veliku desetku. Baš nam trebaju te dve utakmice, dolaze u pravo vreme. Italija, Nemačka i Češka, sve su to dobre ekipe. Ovaj naš tim dugo nije bio zajedno, nismo kao Slovenci koji liče kao na ekipu iz iste ulice, zajedno su svuda i uvek. Nama trebaju utakmice… Radili smo sjajno i sada treba da se pripremimo za Grčku u Beogradu i za meč protiv Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ", rekao je selektor Svetislav Pešić, prenose Novosti.

Srpske košarkaše čekaju kvalifikacioni mečevi protiv Grčke (25. avgust, Beograd) i Turske (28. avgust, Istanbul), u drugoj fazi borbi za šampionat svijeta, ali i najveći košarkaški događaj ove godine - Evropsko prvenstvo koje će se održati u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije