Košarka

Pešić: Vučić najviše pomaže, ali potrebni stručni treneri

Pešić: Vučić najviše pomaže, ali potrebni stručni treneri
Foto: N.N. | Pešić: Vučić najviše pomaže, ali potrebni stručni treneri

Trener Barselone i nekadašnji selektor jugoslovenske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić istakao je da do sada nijedan predsjednik Srbije nije u tolikoj mjeri pomagao sport i košarku kao Aleksandar Vučić, ali i da bez stručnih trenera ne može biti uspjeha.

Pešić se nakon trijumfa u Beogradu nad Crvenom zvezdom (73:65) u Evroligi dotakao situacije i rada Košarkaškog saveza Srbije poslije neuspjeha i petog mjesta tima na Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Nijedan predsednik nije pomagao kao što to radi Vučić. Pa kad daje, kad se odvaja od poreza građana, onda neka se da i za četiri profesionalna trenera u KS S-u za svaku selekciju", rekao je Pešić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić" upitan da prokomentariše loše rezultate svih srpskih selekcija ovog ljleta.

Bez stručnih trenera nema uspjeha, podvukao je trofejni stručnjak.

"Ako me neko pita, ja ću to da zastupam. Da li odmah? Prvo treba da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Mora dobro da se smisli i napravi analiza. Imamo ogroman potencijal, veliki interes naroda za košarku. Mora da postoji kontinuitet i stručni treneri i bez toga uspeha neće biti", poručio je bivši prvak Evrope i svijeta sa reprezentacijom Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije