Košarka

Pešić progovara o Teodosiću: Da li će otpisati još petoricu igrača?

Pešić progovara o Teodosiću: Da li će otpisati još petoricu igrača?
Foto: Tanjug/Arhiva | Pešić konačno progovara o Teodosiću: Da li će otpisati još petoricu igrača?

Selektor košarkaške reptezentacije Srbije Svetislav Pešić održaće konferenciju za medije danas u 13.30 časova neposredno pred put "orlova" u Sloveniju, gdje ih u Ljubljani u Stožicama čeka duel protiv domaće ekipe predvođene Lukom Dončićem i Goranom Dragićem. Ovo će biti prvo oglašavanje Pešića nakon što je precrtao kapitena Miloša Teodosića sa spiska.

Zvanične potvrde niti oglašavanja nikoga iz Saveza nije bilo poslije te odluke, koja je izazvala veliku reakciju javnosti u Srbiji.

Pešić bi na konferenciji trebalo da objasni razloge precrtavanja Teodosića, ali i da otkrije kakva je situacija sa povredama Alekse Avramovića i Nemanje Bjelice, koji su pod znakom pitanja za Evrobasket, piše Telegraf.

Trenutno poslije otpisivanja Teodosića i Alena Smailagića Srbija u rosteru ima 17 košarkaša, pa će do Evrobasketa Pešić morati da precrta još petoricu, ili još trojicu ukoliko su Avramović i Bjelica zbog povreda otpisani.

Ovo je i preostali roster reprezentacije Srbije:

Plejmejkeri: Vasilije Micić, Aleksa Avramović.

Bekovi: Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz.

Krila: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac.

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža.

Centri: Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić.

Podsjetimo, Srbija će šampionat Evrope, koji počinje 1. septembra, krenuti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali "orlova" će biti Izrael, Nizozemska, Finska, Poljska i Češka.

Prethodno će Pešićevi izabranici odigrati 25. avgusta meč protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi izazov za te utakmice je prijateljski meč protiv Slovenije 17. avgusta, a zatim 19. avgusta protiv Italije, a dan kasnije i protiv Njemačke ili Češke, u zavisnosti od ishoda utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije