Košarka

Peti memorijal "Aco, Prle i Milenko" u petak počinje u Banjaluci

Peti memorijal "Aco, Prle i Milenko" u petak počinje u Banjaluci
Foto: N.N. | Peti memorijal "Aco, Prle i Milenko" u petak počinje u Banjaluci

Peti memorijalni međunarodni turnir "Aco, Prle i Milenko" biće održan u petak i subotu u Banjaluci a planirano je da se za trijumf najbolje ženekse košarkaške ekipe bore sarajevski Plej-of, zenički Čelik, šabačka Zorka i domaćin Orlovi.

Zbog odluke Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Srbiji da bi svi građani ove zemlje koji borave u Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH, trebalo da se vrate u zemlju do petka u 18 časova, postoji mogućnost da Zorka ne dođe u Banjaluku. Z tom slučaju Orlovi će pronaći adekvatnu zamjenu. Složenost situacije uzrokovana pandemiomijom virusa korona već je poremetila planove organizatora memorijala u sportskoj dvorani "Obilićevo".

"Zbog dobro poznate situacije klubovi iz Slovenije i Hrvatske nisu mogli da nam potvrde učešće.  Organizovali smo turnir i pozvali klubove iz Srbije i BiH. Ovo je memorijalni turnir, pa zbog njegove važnosti nismo željeli da ga otkažemo", kazao je Luka Lugonja, predsjednik ŽKK Orlovi i dodao da se turnir igra u čast ljudi koji su zadužili košarku u Banjaluci, RS i BiH:

"Oni su cijeli život uložili u košarku i dali sve košarci. Prle Tošić je bio veliki trener, bio je pomoćni trener Ranku Žeravici 1970. kada je Jugoslavija postala svjetski šampion. Milenko Novaković, vodio je sve banjalučke klubove i bio je trener KK Bosne u periodu kada je stvarao igrače koji su proslavili YU košarku. Aco Jurić je stvaralac ženske košarke u Banjaluci i oni su zaslužili da damo sve od sebe da nastavimo tradiciju".

Prema rasporedu u petak od 17 časova će snage odmjeriti plej.of i Zorka dok se dva časa kasnije sastaju Orlovi i Čelik. Utakmice za treće mjesto i finale su u subotu od 15 odnosno 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije