Košarka

Pirova pobjeda Zvezde nad Asvelom: Ugašen san za Top 8 Evrolige

Pirova pobjeda Zvezde nad Asvelom: Ugašen san za Top 8 Evrolige
Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet / Twitter | Pirova pobjeda Zvezde nad Asvelom: Ugašen san za Top 8 Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel u 32. kolu Evrolige rezultatom60:76. Ipak, bila je to pirova pobjeda. Žalgiris je savladao Valensiju, te je Beogradski tim ostao bez šansi za plasman u top 8.

Crvena zvezda je odigrala sjajno drugo poluvrijeme protiv Asvela, te su igrači Duška Ivanovića zasluženo slavili protiv francuskog predstavnika, ali im je to slaba uteha, pošto su ranije večeras i zvanično ostali bez mjesta u top osam.

Na startu meča dvije brzo izgubljene lopte crveno-belih. Imao je i Luka Vildosa tri promašaja, a jedine poene na startu za Zvezdu postigao je Ben Bentil.

Košarkaš iz Gane postigao je uvodnih osam od 10 poena crveno-belih, za pet minuta igre, te je bio važan šraf u ofanzivi gostiju. Igrali su košarkaši Duška Ivanovića toplo-hladno. Vodili maksimalno pet poena razlike u prvoj dionici. Međutim lošom organizacijom napada dali su priliku domaćinu da se u završnici vrati i povede 19:17.

Drugu dionicu sigurnije je u napadu počela Zvezda. Prvo je trojku pogodio Luka Vildoza, a potom i Džon Holand - 19:23, stajalo je na semaforu. U prvoj polovini druge dionice igralo se koš za koš. Taj dio obilježilo je snažno zakucavanje Filipa Petruševa. Kao i znatno bolja igra gostiju sa distance.

Kako je vrijeme teklo gubili su gosti koncentraciju i snagu, a to su koristili igrači Asvela, koji su minut i po prije poluvremena imali prvu dvocifrenu prednost 42:32. Djelovali su nezainteresovano za igru u odbrani gosti, a to je tim Ti-Džej Parkera znao da kazni.

Luka Vildoza "ubacio je u petu", te do kraja poluvremena uspio da sa nekoliko vezanih poena vrati Zvezdu u život, na pauzu se otišlo rezultatom  42:37.

Serijom 9:2 odgovorila je Zvezda. Pogodio je poKuzmić, potom i Kampaco, a jednu trojku ubacio je Stefan Marković za novo vođstvo zvezde 44:46. Nije gostima, koji su u naletu nikako odgovaralo to što je zbog problema sa satom na kratko prekinut meč.

Odlično je igrao Kuzmić u drugom dijelu treće dionice. Ubacio četiri važna poena, a pratio ga je Fakundo Kampaco koji je uz dobru odbranu došao i do poena za 48:52.

Kad god su crveno-bijeli uspjeli da izgrade neko vođstvo večeras uslijedio je prazan hod u kome su igrači Asvela uspjeli da se vrate. Tako je bilo i sada. Nekoliko "praznih" posjeda kaznio je De Bost trojkom za 53:56.

Fantastična odbrana Zvezde na startu donijela je lake poene i prednost od sedam poena. Dobrić i Kampaco su poentirali, a sjajnu blokadu udario Filip Petrušev. Rasla je u nastavku prednost Crven zvezde koja je dva i po minuta do kraja meča iznosila 15 poena. Kada se sve uzme u obzir, zaslužena, ali pirova pobjeda Crvene zvezde.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije