Košarka

Pistonsi drugi, Bobi bez minuta, Džordž i Harden siloviti

Pistonsi drugi, Bobi bez minuta, Džordž i Harden siloviti
Foto: Tanjug | Pistonsi drugi, Bobi bez minuta, Džordž i Harden siloviti

Reprezentativac Srbije Boban Marjanović ponovo se nije našao na parketu niti jedan minut u pobjedi Detroit Pistonsa nad Majami Hitom 112:103.

Ovo je bila deseta pobjeda Pistonsa ove sezone od 13 odigranih mečeva, za drugo mjesto na Istoku, a Marjanović je ove takmičarske godine samo dva puta na kratko igrao.

Trener Detroita Sten van Gandi odlično vodi ekipu ove sezone i jedino Boston ima bolji skor od njih u cijeloj konkurenciji.

Pistonse su do pobjede predvodili Tobajas Heris sa 25 poena i sedam skokova i Ejveri Bredli sa učinkom od 24 poena, šest skokova i jednom asistencijom. Prvi centar ekipe Andre Dramond ostvario je učinak od osam poena i 17 skokova.

Dobar je bio i ruki Luk Kenard (14p, 5as), dok je i Redži Džekson pružio veoma dobru partiju – 17 poena, četiri skoka i asistencije.

U poraženom sastavu Hasan Vajtsajd je ostvario dabl-dabl 20 poena i 12 skokova, dok je Goran Dragić meč završio sa 18 poena i sedam asistencija.

 

Košarkaši Hjuston Roketsa nastavili su sa odličnim partijama, pošto su na gostovanju pobijedili Indijanu sa 118:95.

Utakmica je praktično riješena u prvoj četvrtini koju su Roketsi dobili sa 35:18. Do kraja meča su održavali prednost, a Pejsersi niti jednom nisu uspjeli da ugroze njihovo vođstvo.

Džejms Harden je ponovo bio fantastičan pošto je imao učinak od 26 poena, 15 asistencija i pet skokova. Pratio ga je Erik Gordon sa 21 poenom i četiri skoka.

Viktor Oladipo iz Indijane bio je najefikasniji igrač meča sa 28 poena, ali nije imao podršku ostatka ekipe. Bojan Bogdanović ubacio je samo pet poena uz loš šut iz igre, 2/10.

 

Ekipa Oklahome Siti Tander slavila je pred domaćom publikom protiv Dalas Meveriksa sa 112:99. Bili Donovan nije mogao da računa na Karmela Entonija, ali je opet sjajnu partiju odigrao Pol Džordž.

Bivši igrač Indijane meč je završio sa 37 poena, osam skokova i pet asistencija, uz odiličan šut iz igre 12/22. Rasel Vestbruk, aktuelni MVP, ostvario je učinak od 27 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Maveriksa, Herison Barns je upisao dabl-dabl 22 poena i 13 skokova, Jogi Ferel je imao 18, dok je Denis Smit Džunior imao učinak od 15 poena i pet skokova.

Dirk Novicki igrao je 19 minuta i uspio je da postigne pet poena.

NBA rezultati:

Boston - Toronto 95:94

Detroit - Majami 112:103

Indijana - Hjuston 95:118

Oklahoma - Dalas 112:99

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije