Košarka

Pobuna košarkaša Barselone - Pešić već bivši?

Pobuna košarkaša Barselone - Pešić već bivši?
Foto: Tanjug/AP | Pobuna košarkaša Barselone - Pešić već bivši?

Košarkaši Barselone navodno su nezadovoljni radom Svetislava Pešića, prenosi madridski list "Marka".

Prema pisanju španskog portala, animozitet prema Pešiću raste iz dana u dan i gotovo svi igrači u svlačionici su protiv njega.

Kako se navodi, nisu samo košarkaši koji su i prethodne godine bili u Barsi nezadovoljni, već i novi nemaju dobar odnos s legendarnim srpskim trenerom.

Barselona je prvoplasirana u Evroligi sa skorom od pet pobjeda i jednog poraza.

"Puno je nezadovoljnih. Jedan od tih je Oriola, koji je u finalu Svjetskog prvenstva zaustavio Luisa Skolu, a sada gotovo i da ne igra. Drugi poput Šmitsa ne dobijaju ni mrvice. Problem za Pešića je što je u sukobu i s onima koji najviše igraju. Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovoljni Pešićem.

Čak je pomalo ružno vidjeti kakve gestikulacije radi najveća zvijezda Mirotić dok Pešić daje instrukcije na tajm-autu. I nije jedini", navodi se na sajtu "Marke".

Barselona je u posljednjem kolu ACB lige pobijedila Fuenlabradu, poslije čega je Pešić zadržao košarkaše u svlačionici više od pola sata. Navodno, mnogima se nije svidio govor proslavljenog trenera, piše madridski list.

"Marka" u zaključku piše kako Pešić neće još dugo biti trener katalonskog giganta.

"Ako je suditi prema licima igrača Barselone, Pešić više nije trener. Klub je znao da opasnost od toga postoji, ali i dalje vjeruje Pešiću. Višemilionski projekat može propasti jer požar na vrijeme nije ugašen".

Pešić je Barselonu vodio od 2002. do 2004. godine, a 2018. se vratio i dobrih rezultata produžio je ugovor.

Pisanja "Marke" treba uzeti s rezervom s obzirom na to da se radi o "madridskoj kuhinji", i da nijedan ugledni katalonski medij nije prenio ovakve informacije.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije