Košarka

Počeo turnir Evrolige 3 u Banjaluci

Počeo turnir Evrolige 3 u Banjaluci
Foto: Vladimir Stojaković | Počeo turnir Evrolige 3 u Banjaluci

U Banjaluci je danas počeo dvodnevni kvalifikacioni turnir Evrolige 3 u košarci u kolicima koji u Sportskoj dvorani "Borik" organizuje Košarkaški klub invalida Vrbas.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić a osim višestrukog osvajača regionalne NLB lige Vrbasa plasman na Fajnal for u Španiju (gdje se otvara šannsa za plasamn u Ligu šampiona) učestvuju Turk Sel, francuski Handi Sudi Marselj, austrijski Flink Stons i poljski Paktum Kilce.

"Ovaj turnir je jedan od dragulja koji će se sjajno uklopiti u ovu priču. Nekoliko puta smo bili uspješni domaćini međunarodnih košarkaških takmičenja za košarkaše u kolicima, zahvaljujući dobrim rezultatima KKI Vrbas. Nadam se da naši košarkaši mogu da ostvare dobar rezultat i plasiraju se na završni turnir Evrolige, a vjerujem da ćemo biti dobri domaćini", kazao je Radojičić i dodao da Banjaluka godinama podržava sport lica sa invaliditetom i podsjetio da Banjaluka ove godine nosi titulu Evropskog grada sporta.

Podršku Vrbasu pružio je i proslavljeni košarkaš Zoran - Moka Slavnić, koji će biti gost turnira, a promoteri su trener i igrač KK Igokea Dragan Bajić odnosno Vuk Radivojević.

Pokrovitelj turnira je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Danas igraju: Vrbas - Turk Sel (11.15), Flin Stones - Handi Sud (13.30), Turk Sel - Paktum Kilce (15.45), Handi Sud - Vrbas (18), Paktum Kilce - Flin Stons (20.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije