Košarka

Počinje Superkup ABA lige: 'Igosi' na startu sezone s Megom

Počinje Superkup ABA lige: 'Igosi' na startu sezone s Megom
Foto: Ilustracija | Počinje Superkup ABA lige: 'Igosi' na startu sezone s Megom

Košarkaši Igokee, bh. prvaka i osvajača Kupa, danas od 16.45 u Baru u četvrtfinalu Superkupa regionalne ABA lige igraju prvi takmičarski me u novoj sezoni. Protivnik je ekipa Mega Bemaksa, s kojom Aleksandrovčani u posljednje vrijeme nisu imali mnogo uspjeha.

Dva tima su se u dosadašnjoj istoriji susrela osam puta i odnijela po četiri pobjede u međusobnim mečevima. Timu Dejana Milojevića, trenera Mege, u posljednje vrijeme ide odlično protiv "igosa", koje su u posljednjih pet mečeva savladali četiri puta.

Prošle sezone su se sastali u dva navrata, a oba puta je bolji tim bila Mega. Oba tima su tokom ljetnog prelaznog roka pretrpjela znatne promjene.

Igokeu su napustili Džejms Robinson, Strahinja Mićović, Blaž Mahkovic, Draško Albijanić, Nikola Pešaković i Miroslav Pašajlić. Kao njihove zamjene stigli su Nikola Gajić, Dezmond Vašington, Marko Ljubičić, Nikola Jevtović, Aleksandar Ponjavić i Stefan Glogovac, koji je nakon pozajmice iz Mege prošle sezone sada potpisao ugovor s Igokeu. Od nosilaca igre iz prošle sezone tu su kapiten Vuk Radivojević i Đorđe Milošević.

Šampion BiH je u pripremama za sezonu odigrao četiri meča, gdje je ostvaren polovičan učinak. Savladani su Spars i Bosna, dok su poraze doživjeli od Partizana i Cedevite.

Megu je napustilo čak devet igrača, najviše će se osjetiti odlazak jednog od najvećih talenata Evrope Radeta Zagorca u NBA ligaša Memfis. Nema ni organizatora igre Ognjena Jaramaza, koji je ove godine biran kao 58. pik na NBA draftu od strane Njujorka. Osjetiće se i odlazak krilnog centra Alfe Kabe, koji je otišao u Asvel.

Tim su pojačali Stefan Fundić, Dilan Enis, Aleksandar Lazić, Miloš Koprivica, Stefan Sinovec i Andrija Marjanović (18 godina), kojeg su doveli iz Barselone i jedan je od najvećih talenata Starog kontinenta na poziciji beka šutera.

U ostalim mečevima četvrtfinala danas se sastaju Cedevita - FMP, Budućnost - Cibona i Mornar - Partizan. Aktuelni jadranski šampion Crvena zvezda neće igrati na ovom turniru zbog obaveza koje ima na predsezonskom evroligaškom turniru na Kritu. Nova sezona ABA lige počinje 29. septembra. Bek Cedevite Džanan Musa samouvjeren je pred takmičenje, na kojem očekuje osvajanje trofeja.

"Isključujući Zvezdu, igra osam ekipa koje su najbolje u ABA ligi i mislim da to nije nimalo bezazlen turnir. Mi se nadamo da smo glavni favoriti jer imamo najbolji sastav i mislim da treba tako da izađemo na teren", rekao je bh. reprezentativac za klupski sajt.

Polufinalni mečevi igraju se u petak, dok je finale zakazano za subotu. Neće se igrati mečevi za treće, peto i sedmo mjesto, ali će svi klubovi odigrati po tri meča jer će poražene ekipe ostati u Baru i odigrati prijateljske duele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije