Košarka

Počinje nova sezona Evrokupa, košarkaši Partizana gostuju u Badaloni

Počinje nova sezona Evrokupa, košarkaši Partizana gostuju u Badaloni
Foto: kkpartizan.rs | Počinje nova sezona Evrokupa, košarkaši Partizana gostuju u Badaloni

Nova sezona Evrokupa, drugog po jačini evropskog takmičenja, u kojoj učestvuju 24 ekipe podijeljene u četiri grupe počinje večeras. Iz regiona će učestvovati Budućnost koja dočekuje Brešu, te Partizan, Cedevita Olimpija i Mornar iz Bara koji igraju sutra.

Partizan evropsku avanturu počinje sutra u Badaloni, gdje će u prvom kolu odmjeriti snage sa starim znancem Huventudom. Zbog virusa korona ovo će biti prvi izlet "crno-bijelih" još od marta van granica Srbije. Kao i za sve, tako i za Partizan ovo će biti sezona puna nepoznanica. Andreu Trinkijerija je tokom ljeta na klupi "crno-bijelih" naslijedio Vlado Šćepanović, a ono što je plus za mladog trenera je podatak da je ekipa pretrpjela minimalne promjene. Umjesto Korija Voldena, Stefana Birčevića i Džejmsa Mekadua u klub su stigli Kodi Miler Mekintajer, Nemanja Dangubić i Erik Mika, plus povratnik Stefan Janković, koji je dobio novu šansu za dokazivanje. Ko će biti uspješniji, Partizan ili Huventud, ostaje da vidimo, a kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1,45, a na pobjedu Partizana 3,05.

"Situacija u ekipi je veoma dobra, tokom priprema bilo je sitnih povreda, ali putujemo u punom sastavu i s velikim ambicijama. Partizan mora da ima najviše ambicije. Rano je pričati o dometima, ali Partizan uvek ima ambiciju i potrebu da se dokazuje i da stremi osvajanju najvećih trofeja. Svi smo sveni toga, velika je odgovornost, ali treba da idemo korak po korak. Biće uspona i padova, biće dobrih dana, biće loših dana, ali ako ste veliki i dobar tim lakše prebrodite zajedno", rekao je Šćepanović za Sport klub.

Trener Partizana je istakao da je cijela situacija izazvana virusom korona jako čudna te da će biti potreban određeni period da stvari dođu na svoje mjesto.

"Generalno, čudna je situacija, ali ovim što smo uradili dosad u datoj situaciji mogu da budem zadovoljan. Mislim da je ekipa u dovoljnoj meri spremna da počne sezonu. Videćemo kako će biti kad počnu utakmice, ali u svakom slučaju preko noći se ništa ne dešava niti se stvari pripremaju, biće nam potreban određeni period", istako je Šćepanović i dodao:

"Huventud je respektabilna ekipa koja će sigurno na svom terenu tražiti pobedu. Mi gledamo u naše dvorište i kako najbolje da se pripremimo za njih."

Inače, u srijedu će na teren i košarkaši Cedevita Olimpije i Mornara. Tim iz Ljubljane gostuje u Francuskoj kod ekipe Nanterea, dok će Mornar u goste Ulmu (Njemačka).

Pogledaj komplet ponudu MOZZART kladionica na kvalifikacije za Evrokup i odigraj tiket onlajn na www.mozzartbet.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije