Košarka

Pogledajte šampionski prsten Reptorsa, najvrijedniji u istoriji

Pogledajte šampionski prsten Reptorsa, najvrijedniji u istoriji
Foto: Screenshot | Pogledajte šampionski prsten Reptorsa, najvrijedniji u istoriji

Uoči početka nove sezone, koju su otvorili pobjedom nad Nju Orleans Pelikansima 130:122 nakon produžetka, Toronto Reptorsi primili su nagrade za osvajanje naslova prvaka i otkrili šampionsku zastavu pod krovom Scotiabank Arene.

Prvaci NBA lige dobivaju dragocjeno prstenje, koje se svake godine posebno dizajnira kako bi se izgledom i simbolikom prilagodilo osvajaču. Ovogodišnje šampionsko prstenje, pišu američki mediji, najveće je i najvrjednije u istoriji američkog sporta.

Još od kraja juna trajalo je dizajniranje i izrada ovih spektakularnih komada nakita, a u cijelom procesu učestvovao je i Kajl Lauri, najveća zvijezda Reptorsa i igrač s najdužim stažom u klubu. Bio je na svakom sastanku, na svakom konferencijskom pozivu, a niko od njegovih saigrača nije vidio kako prsten izgleda dok ga nije primio prije početka utakmice.

"Želio sam vidjeti izraze na njihovim licima kad ga prvi put ugledaju", objasnio je.

Prsten je izradila kanadska kompanija Baron Championship Rings, koja je već radila na prstenju za druge kanadske klubove, ali i za Klivlend Kavalirse 2016. godine.

Za razliku od većine šampionskih prstenova, koji na licu obično imaju logo i ime kluba ispisane dijamantima, na ovom piše "North", odnosno Sjever, u skladu sa sloganom Rptorsa i geografskim položajem Kanade u odnosu na SAD. Oblik strelice koja pokazuje prema gore, u kojem je

"North" ispisan, počast je dizajnu dresova koje su Reptorsi nosili u odlučujućoj utakmici finala. 

Iza njega vidi se prepoznatljivi horizont Toronta sa CN tornjem. Na sredini je trofej Leri O'Brajen, koji dobijaju NBA prvaci, a na njemu dijamant od 1,25 karata, najveći u istoriji profesionalnog sporta.

 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije