Košarka

Pohvale za Teodosića iz NBA

Pohvale za Teodosića iz NBA
Foto: Tanjug/AP | Pohvale za Teodosića iz NBA

Patrik Beverli, košarkaš Milvoki Baksa, pohvalno je govorio o igračima koji dolaze iz Evrope, a među njima je naročito istakao Miloša Teodosića.

Veteran u NBA ligi smatra da nema većih razlika između američkih i evropskih košarkaša u pogledu njihove umješnosti.

''Osim superzvezda, košarkaši imaju slične vještine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamijenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto,  sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumiju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada vidio da ljudi imaju'', istakao je Beverli.

Potom se konkretno osvrnuo ka pohvalama na račun plejmejkera Crvene zvezde i nekadašnjeg saigrača iz Olimpijakosa i LA Klipersa.

''Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gdje biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni vidio.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osjećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Vještina između Evrolige i NBA je uvijek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom vještina. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića'', zaključio je Beverli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije