Košarka

Popović: Sada se nadamo tituli

Popović: Sada se nadamo tituli
Foto: N.N. | Popović: Sada se nadamo tituli

Plasmanom u finale plej-ofa za prvaka BiH nastavljena je ovosezonska bajka košarkašica Orlova. Nakon osvojenog trofeja u Kupu Republike Srpske, igranja finala u Kupu BiH, stigle su do završnice prvenstva BiH, gdje će imati priliku da se bore za prvu titulu prvaka, a obezbijedile su i nastup u regionalnoj WABA ligi.

"Orlice" su do prvog finala stigle nakon što su su u polufinalnoj seriji bile bolje od ekipe Leotara 03 sa 2:0 u pobjedama. Banjalučanke su nakon trijumfa na domaćem terenu posao završile u Trebinju, gdje su slavile rezultatom 80:64. Najefikasnije su bile Dragana Domuzin sa 18 poena, Danijela Popović je dodala 17, dok je Milica Zeljković ugradila 12 koševa.

"Od početka smo se smatrale jednom ozbiljnijom i kvalitetnijom ekipom. Kao i svaka ekipa očekivale smo ulazak u finale i da budemo među najboljima. Sve smo presrećne i nadamo se da ćemo osvojiti Premijer ligu", kazala je ove sezone sjajna Danijela Popović.

Veoma talentiranu generaciju banjalučkih košarkašica nije poremetilo ni to što je tokom sezone došlo do promjene na mjestu trenera.

"Prvo nas je odlazak Slaviše Ožegovića u Kinu sve iznenadio. Trenerica Aleksandra Mušić ga zamijenila i razigrala nas i dovela do odličnih rezultata. Kad nas je napustila, bile smo razočarane, ali smo nastavile sa odličnim rezultatima. Čak smo dvije utakmice igrale bez trenera i tu nas je 'spasila' naša sjajna energija da te dvije utakmice pobijedimo. Zatim se trener Ožegović vratio, a mi smo nastavile sa sjajnim partijama", ističe dvadesetdvogodišnja Banjalučanka, koja ove sezone bilježi preko 10 poena i osam skokova po susretu.

Protivnik Orlova u finalu najvjerovatnije će biti ekipa RMU Banovići (sinoć igrale revanš protiv Plej-ofa, što bi bila repriza nedavnog finalnog meča Kupa BiH, u kojem su slavile aktuelne bh. prvakinje.

"Mislim da možemo da igramo sa Banovićima i da imamo jednake šanse. Ovo će biti naše prvo finale, mislim da smo specifične po tome što se volimo, poštujemo i slažemo. Znam da će nas ta naša energija poslužiti u samoj završnici. Finale nam je obezbijedilo i plasman u WABA ligu, tako da se nadam da će nam se stvoriti uslovi i neki novi sponzori da zaigramo i u regionalnom takmičenju", naglasila je simpatična Popovićeva.

Nada se da će jednog dana zaigrati van granica BiH.

"Košarka je moja najveća i prva ljubav, tako da planiram sigurno još dugo da je igram. Takođe, odrađujem pripravnički od godinu dana, pošto sam završila za profesora razredne nastave - učiteljicu, onda da možda tražim nešto 'vani'", zaključila je jedna od glavnih uzdanica banjalučke ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije