Košarka

Pratite nas na Google news

Popovič o Trampu: On je besmislen, impotentan, kukavica

Popovič o Trampu: On je besmislen, impotentan, kukavica
Foto: Twitter/San Antonio Spurs | Popovič o Trampu: On je besmislen, impotentan, kukavica
N.N.

Trener San Antonija Greg Popovič oštro je odgovorio predsjedniku Donaldu Trampu pošto je prvi čovjek SAD kritkovao njega i Stiva Kera u vezi Kine.

Sve je eskaliralo poslije poznatog sukoba između NBA i Kine, kada je Tramp zamjerio Keru i Popoviču da ne govore ništa loše o Kini.

"Oni ružno pričaju o SAD, ali kada je riječ o Kini, ne govore ništa loše. Mislim da je to prilično tužno. Biće veoma zanimljivo šta će biti dalje", rekao je Tramp.

U početku, Popovič nije imao namjeru da uopšte odgovara na prozivku Trampa, ali je sada, uoči prijateljske utakmice sa Nju Orleansom ipak riješio da se oglasi.

"Ponekad, sve to zvuči orvelovski. Pomislite na trenutak, pobogu, pa gdje ja to živim? Kada naš predsjednik stane pored tih lidera, kada priča sa njima i kada vidite kako reaguje, u poređenju sa Adamom Silverom i njegovim reakcijama... Ponosan sam na to kako je Adam Silver reagovao, bilo je to sjajno", rekao je Popovič.

Poznato je da je Popovič od ranije žestok kritičar američkog predsjednika. Nikada se ne usteže da kaže ono što stvarno misli.

"Sve što sam rekao je poređenje između principa Adama Silvera i njegove hrabrosti u situaciji nasuprot tome kako naš predsjednik reaguje u društvu autroritarnih figura. Nevažno da li se radi o Saudijskoj Arabiji, Sjevernoj Koreji, Rusiji ili Turskoj. U poređenju sa Silverom, on je besmislen, impotentan i kukavica je. Silver je na drugoj strani stao uz našu naciju i uz principe", zaključio je Popovič.

(B92)

Najčitanije