Košarka

Poraz Igokea M:tela, Tanasković promašio produžetak

Poraz Igokea M:tela, Tanasković promašio produžetak
Foto: ABA | Poraz Igokea M:tela, Tanasković promašio produžetak

Košarkaši Igokea M:tela poraženi su od Budućnosti u derbiju 17. kola regionalne ABA lige 79:82. Nikola Tanasković je u posljednjim sekundama imao otvoren šut za tri poena koji bi domaćina odveo u produžetak, ali je promašio.

Bh. tim je prekinuo seriju pobjeda u regionalnom takmičenju i ovo mu je sedmi poraz ove sezone u 15 utakmica, dok je tim iz Podgorice nastavio seriju trijumfa i ovo mu je peta pobjeda u nizu i ukupno 11 u 14 utakmica.

U ovom duelu se vidjelo da je na Igokei ostavila traga eliminacija u FIBA Ligi šampiona od Ostendea. Najbolji u redovima Igokee bio je Džejms Robinson s 19 poena, dok se kod gostiju istakao Vil Rid s 15 poena. I pored ovog poraza "igosi" i dalje drže jednu od pozicija koja vodi u plej-of. 

Igokea je u ovom meču bila lišena pomoći plejmejkera Markela Starksa, koji je napustio ekipu i potpisao ugovor karijere s Fenerbahčeom. Stark je ove sezone jedan od najboljih igrača "igosa" i to je sada naplatio ugovorom s turskim velikanom. 

U cijelom poslu finansijski će dobro proći i Igokea, potvrdio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

"I ove sezone smo timskom igrom uspjeli da naše igrače dovedemo na nivo kakav nisu igrali nikada u svojim karijerama. Starks kreće stopama Dorela Rajta, Malkom Lija, Dominika Artisa, a Igokea dobija obeštećenje od šest cifara u evrima. Želimo mu zdravlje i uspjeh u Fenerbahčeu", napisao je Dodik na društvenoj mreži Twitter.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije