Košarka

Poraz košarkaša Budućnosti u prvom kolu Evrolige

Poraz košarkaša Budućnosti u prvom kolu Evrolige
Foto: Anadolija | Poraz košarkaša Budućnosti u prvom kolu Evrolige

Košarkaši podgoričke Budućnosti poraženi su večeras u Podgorici od ekipe Olimpija Milan rezultatom 71:82 (11:22, 20:20, 20:15, 20:25), u prvom kolu Evrolige. Večerašnji susret u dvorani "Morača" bio je povratak podgoričkog kluba u najkvalitetnije evropsko takmičenje na Starom kontinetnu nakon 15 godina.

Italijanski tim opravdao je ulogu favorita, tokom cijelog meča bio je u vođstvu, dozvolivši rivalu da samo jednom povede (5:4) u trećem minutu.

Budućnost je sredinom druge četvrtine uspjela da zaostatak svede na četiri poena (32:28, 34:30), nakon čega je uslijedila serija od 6:0 italijanskog tima za vođstvo od 40:30, koje je na poluvremenu iznosilo 11 poena (42:31).

Domaćin je u finišu treće četvrtine još jednom zaprijetio i zaostatak sveo na tri poena (52:49), ali je Milan sa pet uzastopnih poena poveo 57:49, a već početkom posljednje četvrtine ponovo došao do dvocifene prednosti (62:51).

Trojkom Nemanje Nedovića razliku je uvećao na 14 poena (65:51) i praktično već tada riješio pitanje pobjednika.

Budućnost je na dva minuta prije kraja susreta ponovo vratila neizvjesnost, smanjila na 71:68, ali nije imala snage za preokret.

Bivši košarkaš Budućnosti, Vladimir Micov bio je najefikasniji u timu iz Milana sa 15 poena, Nemanja Nedović ubacio je 14, a poen manje Majk Džejms.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Erl Klrk sa 22, Edvin Džekson dodao je 12, a po poen manje Alen Omić i Nikola Ivanović.

Budućnost Voli će u drugom kolu, u utorak u Istanbulu, igrati sa Darušafakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije