Košarka

Porodila se prije tri mjeseca, sa bebom išla na pripreme, sada predvodi Srbiju na EP

Porodila se prije tri mjeseca, sa bebom išla na pripreme, sada predvodi Srbiju na EP
Foto: FIBA.com | Porodila se prije tri mjeseca, sa bebom išla na pripreme, sada predvodi Srbiju na EP

Jelena Bruks, kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije, sjajna Kragujevčanka je sinoć predvodila svoj tim na terenu "Kristalne dvorane" u Zrenjaninu, iako je prije samo tri mjeseca postala majka jednog zdravog i lijepog dečaka – Matea Bruksa.

Budući da je osvojila zlatnu medalju na na EP u Budimpešti 2015. godine i bronzana na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nije iznevjerila Srbiju ni ovo ljeto, piše Kurir Sport.

Kada je u novogodišnjem intervjuu za Kurir izjavila da će predvoditi djevojke na prvenstvu koje se održava u Srbiji, mnogi su mislili da je to nemoguće.

Košarkaški savez Srbije joj je maksimalno izašao u susret te su joj dozvolili da bude sa bebom na pripremama. Ulagala je velike napore, redovno trenirala, a u međuvremenu bila brižna i posvećena majka.

"Kada je reč o reprezentaciji, za mene dilema ne postoji. Znala sam da ću ovog leta igrati na Evropskom prvenstvu. Beba je jako mala, pa nije bilo govora da se odvojimo, a ljudi iz saveza su nam omogućili da budemo zajedno tokom priprema", rekla je u jednom intervjuu Jelena.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je sinoć u Zrenjaninu Bjelorusiju sa 55:53 (18:16, 11:16, 12:10, 14:11), u utakmici prvog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GAME DAY!!! VS Belarus  20:30h Crystal Hall Zrenjanin  RTS1 #teamserbia

A post shared by Jelena Brooks (@jelenabrooks) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije