Košarka

Poslije 16 godina pauze, "Kraljevi" su u plej-ofu (VIDEO)

Poslije 16 godina pauze, "Kraljevi" su u plej-ofu (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Poslije 16 godina pauze, "Kraljevi" su u plej-ofu (VIDEO)

Sakramento Kingsi su to i službeno učinili. Nakon 16 sezona, najduža suša u doigravanju u NBA ligi je gotova. Kingsi su sinoć službeno izborili mjesto u doigravanju pobijedivši Portland Trejl Blejzerse rezultatom 120:80. To mjesto u doigravanju prvo im je otkako su se ušunjali kao 8. nosilac nakon sezone 2005/06. Od tada su Kingsi postali sinonim za razočaranje u NBA.

U tih 16 sezona koliko su proveli na lutriji Kingsi su izgubili ukupno 809 utakmica. Imali su 11 različitih glavnih trenera i pet različitih šefova košarkaških operacija. Samo je jedan "Kralj" uspio doći na Ol-Star utakmicu, jer je to DeMarkus Kosins uspio tri puta prije Domantasa Sabonisa i De'Arona Foksa ove sezone. Niz je obuhvatao vlasništvo i porodicu Malof i sadašnjeg vlasnika Viveka Ranadivea, koji je kupio tim 2013. i spriječio njegovo preseljenje u Sijetl.

Preuzeo je tim nadajući se da će ga pretvoriti u stalnog pobjednika. Sada ta vizija konačno postaje stvarnost. Dok su Kingsi prošle sezone propustili doigravanje, napravili su prvi od dva bitna poteza potrebna da se vrate u borbu kada su mladu zvijezdu Tajrisa Halibartona prepustili Indijana Pejsersima umjesto Sabonisa. U vansezoni su napravili drugu ključnu promjenu angažovanjem Majka Brauna za trenera.

Sabonis bi mogao osvojiti Ol-NBA počast po prvi put u svojoj karijeri. Braun je najveći favorit za izbor trenera godine. Foks je sam po sebi izrastao u superzvijezdu, a pridošlice Malik Monk, Kevin Herter i Kigan Marej odigrali su glavne uloge u timskom usponu na vrh Zapadne konferencije.

Isto tako ima i marketinški odjel ekipe, budući da je novo timsko slavlje "upali snop" nakon pobjeda postalo neka vrsta pokliča za okupljanje Kingsa u ovoj sezoni iz snova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije