Košarka

Posljednje kolo ABA: Zvezda "ovjerava" pol, Borac za opstanak

Posljednje kolo ABA: Zvezda "ovjerava" pol, Borac za opstanak
Foto: N.N. | Posljednje kolo ABA: Zvezda "ovjerava" pol, Borac za opstanak

U ponedjeljak su na programu četiri utakmice poslednjeg kola regularnog dela sezone ABA lige.

U centru pažnje biće gostovanje Crvene zvezde ekipi Zadra.

Kladionica Mozzart nudi kvotu 10.0 na pobjedu Zadra, a na pobjedu Zvezde kvotu 1.05.

"Crveno-bijeli" će u Dalmaciji igrati za potvrdu prvog mjesta pred plej-of regionalnog takmičenja.

"Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra jako dobre utakmice u ABA ligi. Svjesni smo važnosti meča i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Prethodno će biti odigrane tri utakmice, a u jednoj od njih košarkaši Partizana zatvaraju ABA sezonu protiv ekipe Splita u "Hali sportova" od 16 časova.

"Ovo je posljednje kolo ABA lige i zbog dvonedeljne pauze smo malo ispali iz takmičarskog ritma, ali želimo da pobedom završimo takmičenje u regionalnoj ligi i donekle napravimo pozitivan bilans pobeda i poraza u ovoj takmičarskoj godini koja je bila turbulentna. S druge strane, Splitu bi pobeda značila opstanak u ligi, ali mi ne želimo da se obaziremo na kalkulacije, već se isključivo bavimo sobom", rekao je trener Partizana Aleksandar Matović.

Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.20 na pobjedu Partizana, a na pobjedu Splita kvotu 5.00.

ABA liga, 26. kolo:

16.00 Borac - Cibona

16.00 FMP - Krka

16.00 Partizan - Split

18.00 Zadar - Zvezda

Utorak:

18.00 Igokea - Mornar

18.00 C. Olimpija - Mega

U istom terminu FMP dočekuje Krku, dok Borac u Čačku igra protiv Cibone. Borac, Split i Krka dijele posljednje tri pozicije sa po osam pobjeda, pa samo pobjeda ostavlja tim iz Čačka u ABA ligi.

Mozzart na pobjedu FMP nudi kvotu 1.55, a na pobjedu Krke kvotu 3.20. Na pobjedu Borca kvota je 1.35, a na pobjedu Cibone kvota 3.50.

"Već smo imali priliku da igramo protiv Cibone. Utakmicu u Zagrebu smo izgubili, jer smo odigrali možda i najgore u čitavoj sezoni. U Čačku moramo biti u mnogo boljem izdanju, kako bismo pobedili protivnika. Pred nama je poslednja utakmica u sezoni, koju hoćemo da završimo pobedom. Spremni smo, imali smo dovoljno vremena da se odmorimo posle Splita, a i da se pripremimo za Cibonu. Jedva čekamo da utakmica počne", rekao je trener Borca Marko Marinović.

Ostale ponude kladionice Mozzart.ba možete pogledati OVDJE.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije