Košarka

Preminuo bivši saigrač Jusufa Nurkića

Preminuo bivši saigrač Jusufa Nurkića
Foto: Twitter | Preminuo bivši saigrač Jusufa Nurkića

Velika tragedija pogodila je sport u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je preminuo košarkaš Kaleb Svanigan u 25. godini života.

Svanigan (25) bio je zvijezda koledž-košarke, a igrao je i za Portland Trejblejzerse u NBA ligi nakon što su ga izabrali na draftu 2017. godine.

Još uvijek nije poznat tačan uzrok smrti, iako je patolog regije Alen potvrdio da je riječ o prirodnoj smrti.

Pojedini mediji navode da bi razlog smrti mogli biti zdravstveni problemi uzrokovani kilažom, pošto su posljednjih mjeseci društvenim mrežama kružile fotografije na kojima je bio neprepoznatljiv.

Svanigan je proživio teško djetinjstvo. Kao dijete bio je ostavljen i beskućnik, da bi ga na kraju usvojila porodica i pružila mu šansu da postane košarkaš, što se na kraju i ostvarilo.

U NBA ligi igrao je još i za Sakramento Kingse, ali je veći dio karijere proveo igrajući razvojnu ligu. Iako je na NBA draftu izabran 2017. godine, debitantski nastup u najjačoj ligi svijeta imao je 2019. godine u dresu Portlanda.

Svlačionicu je neko vrijeme dijelio i sa bosanskohercegovačkim košarkašem Jusufom Nurkićem. Ukupno je tri sezone igrao NBA ligu upisavši 20 nastupa za Portland i sedam za Sakramento, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije