Košarka

Priština u ABA? Nerealne priče!

Priština u ABA? Nerealne priče!
Foto: N.N. | Priština u ABA? Nerealne priče!

​Nerealno je pričati o igranju Prištine u ABA ligi. Na našu adresu niko ništa nije aplicirao iz tog kluba, tako da ne vidim razlog da o toj temi bude govora na predstojećoj sjednici Skupštine.

Kazao je ovo za "Nezavisne" direktor regionalnog takmičenja Krešimir Novosel.

Već neko vrijeme u medijima, posebno u onim kosovskim, spominje se mogućnost da jedan klub s Kosova zaigra u elitnom rangu ABA lige. Ovakvu mogućnost najavljivali su čelnici ovog kluba, koji su isticali da će aplicirati za učešće u ABA ligi. Iako se još niko nije zvanično oglasio o ovom pitanju, jasno je da je veliki broj klubova protiv ovakvog scenarija.

Tako je predsjednik ABA lige i generalni menadžer Igokee Igor Dodik u jednoj od posljednjih izjava istakao da će u slučaju da se na sjednici Skupštine ABA lige bude zvanično razmatralo učešće Prištine, Igokea napustiti ABA ligu.

"Prije dvije godine je stigao zahtjev, a ove ne, tako da ne možemo raspravljati o nečemo što nemamo", pojasnio je Novosel.

Inače, predstojeća sjednica Skupštine ABA lige, koja je zakazana za 24. maj u Banjaluci, čeka sa sa velikim nestrpljenjem s obzirom na to da bi moglo doći do nekih značajnih promjena u sistemu takmičenja.

U centru pažnje je najava grčkog Olimpijakosa koji želi da se priključi ABA ligi, što bi značilo samo proširenje lige.

Čelnici tima sa Pireja su već obavili nekoliko razgovora sa čelnicima lige, kao i predstavnicima nekoliko klubova. Njihova želja za igranjem sa najboljim klubovima iz regiona je neupitna, ali konačan odgovor daće Skupština, na čijoj sjednici će, čini se, najviše govoriti o ulasku grčkog velikana u ABA ligu. 

"Svi čekamo sjednicu Skupštine. Nema nikakvih novosti u odnosu na posljednjih mjesec dana. Sve će se znati za nekoliko dana", poručio je Novosel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije