Košarka

Procurili iskazi Nanelija i Lazarevića: Ništa se ne poklapa

Procurili iskazi Nanelija i Lazarevića: Ništa se ne poklapa
Foto: Screenshot / YouTube | Procurili iskazi Nanelija i Lazarevića: Ništa se ne poklapa

Ne prestaje bura oko sukoba Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića i njihove tuče pred treću utakmicu finala ABA lige.

Na kraju ni jedan ni drugi nisu igrali na tom meču, a sada je "Informer" došao u posjed iskaza obojice košarkaša. Oni su morali na ispitivanje u policijiu, a iskazi im se ne poklapaju.

Što se tiče Stefana Lazarevića on je istakao da je primetio Džejmsa Nanelija i pitao ga pitanje vezano za incident sa prethodne utakmice. Zatim je navodno Naneli krenuo da ga psuje, a onda ga je i udario. Ovo je kompletno svjedočenje košarkaša Crvene zvezde:

"Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Crvena zvezda došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 11.15 časova u Beogradsku arenu. Po dolasku u Beogradsku arenu sa timom sam otišao u svlačionicu kako bih se spremio za trening. Kada sam se spremio za trening ja sam krenuo ka prostoriji gde je smeštena teretana a ona se nalazila preko puta Zvezdine svlačionice.

Kada sam izašao iz svlačionice ja sam video da se ispred mene nalazi igrač KK Partizan Džejms Naneli koji je imao sa mnom sukob u toku utakmice na kojoj me je uhvatio za vrat. Isti je bio u društvu sa takođe igračem Partizana Džejlenom Smitom. Ja sam se Naneliju obratio po imenu na engleskom jeziku, a zatim mu prišao i upitao ga takođe na engleskom jeziku: ‘Da li je normalno da hvataš čoveka za vrat za vreme utakmice?’ na šta mi je on odgovorio: ‘Da, jeste’, a zatim je krenuo da psuje nešto na engleskom jeziku.

On je u jednom trenutku krenuo da uzmiče unazad jer smo bili relativno blizu licem u lice, da bi on u jednom trenutku svojom desnom rukom stegnutu u pesnicu udario me u predelu lica sa leve strane u predelu levog oka, a ja sam ga potom uhvatio za njegov vrat i oborio ga na pod. Dok sam ga držao za telo na podu, osetio sam da me igrač Partizana Džejlen Smit vuče oko struka kako bi nas razdvojio, a u tom trenutku su izleteli ostali moji saigrači gde su nas razdvojili.

Pošto su nas razdvojili, nije više bilo sukoba i svako je otišao u svoju svlačionicu. Ja sam posle tog događaja odradio ceo trening i nakon toga je došao klupski doktor Nebojša Mitrović koji mi je sanirao povredu na licu, a u međuvremenu se pojavila patrola policije. Ja sam po proceduri koju mi je naložila policija otišao u KBC Bežanijska kosa gde sam izvršio potrebne preglede i dobio lekarski nalaz", stoji u policijskom zapisniku do koga je došao "Informer".

Evo kako je poslije tuče izgledao Stefan Lazarević:

Što se tiče Džejmsa Nanelija, on je istakao da je po završetku treninga prvo čuo nekoga iz svlačionice Crvene zvezde da mu se obraća, a onda je i vidio Stefana Lazarevića koji mu je prolazio i unosio mu se u lice. Prema njegovom svjedočenju poslije toga ga je krilni košarkaš Crvene zvezde uhvatio za vrat, a potom je krenuo da ga udari. Pročitajte kompletno svjedočenje košarkaša Partizana: 

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

"Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Partizan došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10 časova u Beogradsku areni. Sam trening je trajao oko sat vremena i oko 11 časova posle završetka treninga ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici. U jednom trenutku ja sam prolazio pored svlačionice košarkaša Crvene zvezde i tek što sam je prošao ispred mene je bio Džejlen Smit na korak ili dva.

Kada sam prošao Zvezdinu svlačionicu čuo sam muški glas koji mi se obratio pretećim tonom rečima na engleskom: ‘What’s up!’, te smo se Džejlen Smit i ja instiktivno okrenuli i tada sam video da se radi o košarkaškom igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratio rečima: ‘Whats up?’, a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio rečima: ‘What the fuck was that about last game?’, a ja sam mu odgovorio rečima: ‘What do you mean?’, da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi i unosi mi se u lice.

Ja sam potom napravio korak unazad kako bi se povukao od njega, da bi me nakon toga Stefan uhvatio svojom desnom rukom s prednje strane za vrat i tako me držao, da bi nakon toga krenuo da me udari u predelu lica, ali sam se ja telom izmakao u stranu i svojom levom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instinktivno desnom rukom udario u predelu glave.

Kako su mi patike bile odvezanih pertli a verovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem, ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Džejlen Smit je pokušavao s leđa da ga odvoji od mene, ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti, da bi onda prišao Zvezdin igrač Trej Tompkins koji je pomogao Džejlenu Smitu da ga u potpunosti odvoji od mene.Uspeo sam da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene zvezde kako bi smirili celu situaciju", piše u izjavi Džejmsa Nanelija, prenosi "Informer".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije