Košarka

Prvi poraz Zvezde u Evrokupu

Prvi poraz Zvezde u Evrokupu
Foto: KK Crvena zvezda | Prvi poraz Zvezde u Evrokupu

Košarkaši Crvene zvezde su zabilježili prvi neuspjeh u Evrokupu. U čertvtom kolu, na gostovanju Breši, crveno-bijeli su podbacili i izgubili sa 69:61.

Bila je to prva pobjeda italijanske ekipe poslije tri startna poraza, i dva uzastopna neuspjeha u svim takmičenjima.

Crveno-bijeli su sezonu počeli u dobroj formi i trener Milan Tomić je mogao da računa na sve igrače. Poslije pobjede nad Andorom i nad Igokeom u ABA ligi cilj je bio da se nastavi u istom ritmu, ali cijeli tim je podbacio. 

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu. Činilo se da neće imati previše problema sa ekipom koja do ovog susreta nije zabilježila nijednu pobjedu u ovoj sezoni Evrokupa. 

Mohamed Faje i Bili Beron su bili razigrani u tom dijelu, postigli su 13 odnosno osam poena, tako da je Crvena zvezda u jednom momentu imala prednost od 24:2. Da li je to uspavalo izabranike Milana Tomića ili ne, tek u nastavku susreta, pokazali su sasvim drugačije lice. 

Počeli su olako da gube lopte i promašuju iz svih pozicija, stao je šut, tako da za šest i po minuta u drugoj četvrtini nisu uspeli da postignu poene iz igre, pogođena su svega dva slobodna bacanja. 

Breša je ušla u ritam, počela da pravi seriju i za tili čas je sa minus 22 stigla do poena prednosti na poluvremenu, 39:38. 

Utisak je da se igra Beograđana nije mnogo popravila ni u trećoj četvrtini koju su Italijani riješili u svoju korist rezultatom 17:12, pa su po isteku iste imali šest poena prednosti, 56:50. 

Blijeda je bila i posljednja dionica igre koja je završena sa 13:11 u korist domaćina. 

Sve u svemu, veoma malo raspoloženih u timu crveno-bijelih, najefikasniji je bio Bili Beron sa 22 poena, Branko Lazić je postigao 11, dok su Džo Regland i Maik Cirbes ubacili po osam poena. 

U pobjedničkom titmu, Beverli Džerald je postigao 15, a Alen i Mos po osam poena. 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije