Košarka

Prvim "balon" turnirom startujue ABA liga 2, Borac vraća dug Sparsima

Prvim "balon" turnirom startujue ABA liga 2, Borac vraća dug Sparsima
Foto: N.N. | Prvim "balon" turnirom startujue ABA liga 2, Borac vraća dug Sparsima

Prvim od tri "balon" turnira juče je zvanično počela nova sezona regionalne ABA lige 2, u kojoj će učešće uzeti i tri bh. kluba. Već danas na programu je prvi bh. derbi između Borca i Sparsa, dok Široki u srijedu igra protiv Gorice.

Pred bh. predstavnicima je paklenih osam dana na Zlatiboru, koji je domaćin prvog "balon" turnira. Sve ekipe će do 18. novembra odigrati po četiri utakmice. Kao što je poznato, ova sezona ABA lige 2 znatno se razlikuje od prethodnih zbog trenutne epidemiološke situacije, koja je jako nepovoljna u regionu. Regularni dio biće podijeljen na tri turnira na kojima će biti odigrano 13 kola (na prva dva će biti odigrano po četiri kola, a na trećem pet), a osam najboljih plasiraće se u doigravanje, dok će četiri posljednjeplasirane ekipe završiti u plej-autu.

Košarkaši Borca na Zlatiboru će pokušati da dođu do prve ovosezonske pobjede s obzirom na to da su u bh. ligi na omjeru 0-4. Trener Marko Šćekić, koji je imao puno problema na startu sezone, na put nije poveo odranije povrijeđenog Draška Knežević, kao ni braću Lončar, Peđu i Srđana, dok će moći računati na posljednje akvizicije, Džona Dejvisa i Aleksandra Aljošu Mitrovića, koji je potpisao ugovor na mjesec dana. Obojica bi trebalo da daju veliki doprinos Borcu na ovom turniru.

Prvi rival će im biti ekipa Spars Realway, koja je ih je savladala na startu sezone u Ligi 13 BiH. Sarajlijama takođe nedostoje nekoliko igrača, pa je i teško prognozirati koliko mogu oba tima na Zlatiboru.

"Ekipa Borca se pojačala u odnosu na našu prethodnu utakmicu u bh. prvenstvu i biće jako nezgodan protivnik. Sigurno da obje ekipe imaju svoje šanse, očekuje nas teška utakmica, nadamo se pobjedi na otvaranju turnira koja će nam dati dodatno samopouzdanje za naredne utakmice", poručio je prvotimac Sparsa Adi Zahiragić.

U srijedu će na parket i Široki, koji će od 13 sati odmjeriti snage s Goricom. Pobjednik ABA lige 2 plasiraće se u ABA ligu, a cdrugoplasirani će igrati protiv pretposljednje ekipe iz ABA lige za ulazak/opstanak u ABA ligu.

"Najvažnije je da cijeli turnir prođe bez nekih novih zaraza. Što se tiče naše utakmice s Goricom, čeka nas kvalitetan protivnik. Dobro smo se pripremili, svi smo zdravi i spremni, probaćemo nametnuti svoj stil igre s puno tranzicije i agresivnosti te na taj način tražiti pobjedu", kazao je Damir Vujanović, trener Širokog. Parovi prvog kola: Sloboda Užice - Lovćen, Studentski centar - Rabotnički, Helios - Mladost (igrano juče), utorak: Borac - Spars (13), MZT - Podgorica (17), Sutjeska - Zlatibor (21), srijeda: Široki - Gorica (13). Sve utakmice biće prenošene na kanalima Arena sporta.

Raspored mečeva bh. ekipa

Drugo kolo na programu je već u četvrtak, a do srijede, 18. novembra, bh. timovi će odigrati četiri kola. Drugo kolo (četvrtak): Spars - Helios, petak: Borac - Gorica, Široki - Zlatibor, treće kolo (subota): Spars - Sloboda Užice, nedjelja: Široki - MZT, ponedjeljak: Borac - Zlatibor, četvrto kolo (utorak, 17. novembar): Spars - Studentski centar, Široki - Sutjeska, srijeda: Borac - MZT. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije