Košarka

RTS neće emitovati FIBA promotivni materijal Srbije bez Kosova

RTS neće emitovati FIBA promotivni materijal Srbije bez Kosova
Foto: N.N. | RTS neće emitovati FIBA promotivni materijal Srbije bez Kosova

Radio-televizija Srbije (RTS) tokom Evropskog prvenstva za košarkašice neće emitovati promotivne materijale Svjetske košarkaške federacije (FIBA) u kojima se nalazi mapa Srbije bez Kosova i Metohije.

RTS je na svom sajtu naveo da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na emitovanje Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobio paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala za ovaj šampionat.

"Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promotivnog materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije", naveo je Javni servis Srbije.

U RTS-u navode da je u sinoćnjem prenosu utakmice Srbija-Bjelorusija zbog nestanka struje u Zrenjaninu više puta došlo do prekida prenosa španske produkcije koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala FIBA.

"Tokom tih prekida, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije", podsjećaju iz RTS-a.

U RTS-u naglašavaju i da "iako je samoproglašeno Kosovo član FIBA, tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za Srbiju neprihvatljivi".

Evropsko prvenstvo za košarkašice koje zajedno organizuju Srbija i Litvanija počelo je juče, utakmice u grupama se igraju u Zrenjaninu, Nišu i Rigi, dok će završna nadmetanja od 4. jula do 7. jula biti održana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije