Košarka

Raduljica ne mora na operaciju, ali ga sramota da ide na EP

Raduljica ne mora na operaciju, ali ga sramota da ide na EP
Foto: Ilustracija | raduljica ne mora na operaciju

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica ne mora da ide na operaciju zbog povrede koljena, štaviše, mogao bi da bude zdrav za početak Evropskog prvenstva, ali je objasnio da bi ga bila sramota da ide na šampionat bez dana treninga

Raduljica je tako silom prilika napustio tabor reprezentacije Srbije i ne krije da mu je ta odluka teško pala.

"Nije prijatan osećaj kada znam da sam, ne mogu da kažem bio, već i da sam sada deo generacije koja je mislim postigla nešto lepo u prethodne tri godine, a opet u ovom momentu ne mogu da pomognem", kaže za Novosti Raduljica.

On je dodao da povreda nije tako strašna kao što se u prvom trenutku pričalo.

"Ne znam ko je "potegao" pitanje operacije, jer je to netačno. Neophodno je samo nekoliko nedelja, uslovno rečeno, mirovanja i terapija kako bi se upala sanirala, pa bi negde s početkom Evrobasketa bilo sve u redu. Međutim, ne bih bio pošten prema sebi, saigračima, stručnom štabu, ali i naciji koja polaže velike nade u reprezentaciju, da se pojavim, praktično bez treninga u Istanbulu", ističe Raduljica.

Srpski košarkaš je ubijeđen da je donio ispravnu odluku.

"Nije nikada lako doneti takvu odluku da ne igrate, ali ovo je jedina ispravna, što je najvažnije u interesu nacionalnog tima, jer nikada sebe nisam stavljao ispred ekipe, pogotovo ne u reprezentaciji", objasnio je Raduljica.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije