Košarka

Raziji Mujanović novo priznanje od FIBA

Raziji Mujanović novo priznanje od FIBA
Foto: N.N. | Raziji Mujanović novo priznanje od FIBA

Koliko je Košarkaški savez BiH dobio postavljanjem proslavljene Razije Mujanović na mjesto tim menadžera ženskih košarkaških reprezentacija BiH, najbolje potvrđuje vijest iz FIBA Evrope, koja je proslavljenu bh. košarkašicu izabrala u FIBA odbor za žensku košarku.

Prijedlog KS BiH sa predsjednikom Mirzom Teletovićem na čelu da član FIBA Kuće slavnih bude u Odboru za žensku košarku jednoglasno je usvojen od strane FIBA, što je još jedno priznanje za jednu od najboljih evropskih košarkašica svih vremena.

"Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Odbor za žensku košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati BiH", kazao je Teletović.

S druge strane, nekadašnja prvakinja Evrope sa tuzlanskim Jedinstvom ponosna je što će biti glas BiH u sjedištu košarke i što će izborom nje u ovaj odbor biti omogućeno da se ubrza razvoj košarke u BiH.

"Nisam imala prevelika očekivanja od tog izbora, ali drago mi je što sam izabrana i ovom prilikom bih zahvalila KS BiH", kazala je Mujanovićeva.

Košarkašica koja je u četiri navrata proglašavana najboljom u Evropi naglašava da joj je drago što se u rad Saveza polako uključuju ljudi koji imaju veze sa košarkom. Nedavno je selektor bh. seniorki Goran Lojo rekao da je ženska bh. reprezentacija dobila drugu dimenziju uključivanjem u rad Razije Mujanović, koja je bila na pripremama bh. seniorki, dok trenutno nadgleda rad juniorske selekcije koju narednog mjeseca očekuje Evropsko prvenstvo A divizije.

"Moram reći da je sve super. Seniorke su odradile devet pripremnih utakmica u kojima rezultat nije bio u prvom planu. Cilj je bio da probamo neke nove mlade igračice i njih dvije-tri će sigurno biti na spisku za kvalifikacije za Eurobasket. Tu će biti cilj odlazak na Euro 2021. godine i uvjerena sam da imamo ekipu za Evropsko prvenstvo, samo da nas posluži zdravlje. Trenutno sam sa juniorkama i moram istaći da se u obje selekcije osjeti dobra atmosfera, djevojka imaju poštovanje, tako da sam prezadovoljna", zaključila je Razija Mujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije