Košarka

Real Madrid konačno pao

Real Madrid konačno pao
Real Madrid konačno pao

Nakon 31 uzastopne pobjede u zvaničnim utakmicama aktuelne sezone, košarkaši Real Madrida su naletjeli na zid u Moskvi. Domaći CSKA je u 4. kolu top 16 faze Evrolige lige slavio sa ubjedljivih 85:71.

Real je ove sezone imao 16 pobjeda u španskom prvenstvu, 13 u Evroligi i dvije u domaćem Superkupu. Seriji je došao kraj u ruskoj prijestonici, protiv starog rivala CSKA. Domaćin je dominirao praktično od prvog minuta, tačnije Madriđani su vodili sa 3:2 i to im je bila jedina prednost u cijeloj utakmici. Partizan je doživio debakl u gostima od Makabija (67:88). Pomoćni trener Beograđana Velimir Gašić je istakao da je povreda kapitena Dragana Milosavljevića trenutno najveća briga "crno-bijelih". Milosavljević je morao van terena u 25. minutu zbog povrede koljena, a precizniji odgovor na pitanje koliko će kapiten Beograđana pauzirati, biće poznat tek u subotu popodne.

"Za nas je najveća briga povreda Milosavljevića. Okrećemo se narednim utakmicama, već u ponedjeljak igramo protiv MZT-a, najbitnije je da se što kvalitetnije spremimo za naredno kolo Jadranske lige", rekao je Gašić, koji je vodio ekipu u Tel Avivu umjesto oboljelog trenera Duška Vujoševića.

Rezultati: Grupa E: Fenerbahče - Panatinaikos 77:72, Barselona - Unikaha 83:79. U petak su igrali: Efes - Armani, Laboral - Olimpijakos. Poredak: Barselona 4-0, Panatinaikos 3-1, Armani 2-1, Unikaha 2-2, Laboral i Olimpijakos 1-2, Fenerbahče 1-3, Efes 0-3. Grupa F: CSKA Moskva - Real Madrid 85:71, Makabi - Partizan 88:67, Bajern Minhen - Galatasaraj 66:72. U petak su igrali: Lokomotiva Kuban - Žalgiris. Poredak: Makabi 4-0, CSKA i Real Madrid 3-1, Bajern 2-2, Lokomotiva 1-2, Galatasaraj i Partizan 1-3, Žalgiris 0-3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije