Košarka

Reptorsi pobjedom otvorili sezonu, Klipersima LA derbi

Reptorsi pobjedom otvorili sezonu, Klipersima LA derbi
Foto: Tanjug/AP | Reptorsi pobjedom otvorili sezonu, Klipersima LA derbi

Aktuelni NBA prvaci, ekipa Toronto Reptorsa, porazila je Nju Orleans Pelikanse rezultatom 130:122 nakon produžetaka u prvom meču nove NBA sezone, dok je u drugom meču derbi Los Anđelesa pripao Klippersima koji su rezultatom 112:102 porazili LA Lejkersa.

Toronto je puno teže od očekivanog stigao do pobjede protiv Pelikansa, a ključnu ulogu u ovom meču odigrali su Paskal Siakam i Fred VanVlit koji su meč završili sa po 34 ubačena poena te su bili ubjedljivo najefikasniji igrači na susretu.

Ipak, za Toronto stvari nisu krenule baš najbolje s obzirom na to da su čitavu prvu četvrtinu gubili, a onda na prvu pauzu otišli sa tri poena zastatka. Slično je bilo u drugoj četvrtini kada je razlika bila čak i dvocifrena (44:33), ali sredinom treće dionice i nakon što su se igrači vratili s poluvremena, Reptorsi su zaigrali sjajno napravivši seriju od 19:0 čime su stigli u prednost od 88:70.

Ipak, gosti se nisu predavali, vratili su se u meč i na kraju izborili produžetke, ali više od toga jednostavno nisu mogli i na kraju je aktuelni prvak sezonu otvorio pobjedom.

U drugom meču Kavai Lenard je nosio LA Kliperse do pobjede protiv LA Lejkersa rezultatom 112:102, a bivši igrač upravo Toronta uspio je u zvaničnom debiju u novom klubu postići 30 poena uz šest askokova i pet asistencija, prenosi "Klix.ba".

Dobar meč u dresu Lejkersa odigrao je Grin koji je ubacio 28 poena, tri više od Dejvisa, a svakako da je najviše zakazao, shodno očekivanjima i mogućnostima - Lebron Džejms, koji je postigao 18 poena uz devet skokova i osam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije