Košarka

Revanš Tofaša za drugi poraz košarkaša Partizana u EK

Revanš Tofaša za drugi poraz košarkaša Partizana u EK
Foto: KK Partizan | Revanš Tofaša za drugi poraz košarkaša Partizana u EK

​Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Bursi od ekipe Tofaša sa 82:72 (10:18, 21:24, 23:21, 18:19), u 7. kolu grupe B Evrokupa.

Izabranici Andree Trinkijeri zabilježili su drugi poraz u nizu u takmičenji i još jednom propustili šansu da pobjedom ovjere plasman u drugu fazu Evropkupa.

Beogradski tim sada ima skor 5-2, dok je turska ekipa na četiri trijumfa i tri poraza.

Tofaš je do trijumfa predvodio Sami Mehija sa 26 poena i četiri asistencije, a pratili su ga Mat Lodžeski sa 15 i Tarik Filip sa jednim poenom manje.

U poraženom timu Nemanja Gordić bio je najefikasniji sa 15 poena, a pored njega jedini dvocifren je bio Stefan Birčević sa 11 poena.

Crno-bijeli su ponovo loše otvorili meč, mučili su se i u napadu i u odbarni, što je domaći tim iskoristio na pravi način da stvori dvocifrenu prednost.

Partizan se u drugoj deonici trgao, ali nedovoljno da se pripreti raspoloženom Tofašu, koji je u drugo poluvreme ušao sa prednošću od 11 poena.

Krajem treće deonice Partizan se Tofašu približio na četiri poena zaostatka, zahvaljujući trojkama Novice Veličkovića i Nemanje Gordić.

Domaćin je brzo ušao u seriju i ponovo se odlijepio na plus devet pred posljednjih 10 minuta.

U odlučujućem dijelu Partizan je preko Mozlija i Pejdža uspeo da smanji razliku, za bolji međusobni skor u slučaju da to bude odlučivalo ko će u drugu fazu takmičenja.

Partizan u sljedećem kolu 20. novembra dočekuje ekipu litvanskog Ritasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije