Košarka

Šakota: Nismo na struju, trošimo se

Šakota: Nismo na struju, trošimo se
Foto: Anadolija | Šakota: Nismo na struju, trošimo se

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da je poraz od Efesa u Evroligi dobra lekcija za njegove košarkaše.

Zvezda je u Beogradu izgubila od Efesa sa 85:78 u 22. kolu Evrolige i tako zabilježila četvrti vezan poraz u tom takmičenju.

"Ovo je dobra lekcija za nas, ako smo pametni moći ćemo nešto da izvučemo od ovoga. To što nervira navijače, nervira i mene. Rekao sam 'nemojmo opet kao protiv Asvela, Olimpijakosa, igrajmo čvrsto od početka'. Loše smo počeli, a kada počneš mekano, nadovežu se greške, a takav je protivnik, stvar se pogoršava. Teško je promeniti sve od jednom", rekao je Šakota novinarima poslije utakmice.

Šakota je istakao da se osetio izostanak kapitena.

"Nismo imali čvrstinu, fali nam igrač tipa Branko Lazić. Ali, radi se o timu koji je mnogo jači od nas, koji ima kontinuitet rezultata i igra odgovorno kad treba. Igru možeš da zaustaviš, pojedinca teško. Zna se koji igrači prave razliku", kazao je Šakota.

Crvena zvezda će u narednom kolu Evrolige igrati u srijedu na svom terenu protiv Panatinaikosa, dok je dva dana kasnije čeka gostovanje Himkiju.

Prethodno će u ponedeljak igrati "vječiti" derbi sa Partizanom u ABA ligi.

"Znali smo da je ispred nas program gde moramo da napravimo selekciju šta je prioritet, hteli ili ne. Koliko god želimo da se predstavimo dobro u Evropi, ova utakmica nije prioritet za nas. Nadam se samo da neće ostaviti negativne posledice. Dobar tim mora da reaguje posle ovakvog poraza, ili je naučio ili se naljutio. Igraćemo protiv lidera u ligi. Uopšte ne razmišljamo o tome da ćemo posle dva dana igrati protiv Panatinaikosa, posle dva putovati u Moskvu... Nismo na struju, trošimo se. Prioriteti su nam se trenutno promenili jer treba da budemo racionalni u nekim razmišljanjima", rekao je Šakota.

Govoreći o povrijeđenom Branku Laziću, Šakota je rekao da on još nije spreman i da se nada da će se osjećati bolje jer se razbolio još pred utakmicu protiv Asvela.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije