Košarka

Šakota pred Albu: Da se oporavimo kako znamo i umemo

Šakota pred Albu: Da se oporavimo kako znamo i umemo
Foto: N.N. | Šakota pred Albu: Da se oporavimo kako znamo i umemo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da njegov tim mora da vrati snagu i energiju pred meč sa Albom u 20. kolu Evrolige.

Crveno-bijeli su sinoć poraženi od Žalgirisa 76:70 na domaćem parketu i prekinuli seriju od četri pobjede u nizu.

"Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre, a to je tranzicija, mnogo kontri, šuteva. Ne smemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom igre Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umemo. Sa druge strane, Alba pokazuje po poslednjim utakmicama da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera (Garsija Aito) koji je postavio svoj sistem, u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona" rekao je Šakota za klupski sajt.

Prvotimac crveno-bijelih Ognjen Dobrić kaže da će podrška navijača imati veliku ulogu u sutrašnjem meču.

"Imali smo sjajnu podršku sa tribina u sredu uveče i ona će nam biti još važnija u petak protiv Albe, jer se mnogo trošimo ove nedelje u ovom ritmu utakmica. Kada se na to dodaju i brojne povrede…Međutim, verujemo da možemo brzo da se osvežimo koliko-toliko oporavimo i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa. Igraju izuzetno brzo, sa najvećim brojem poseda, šuteva i kontranapada. To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da odigramo čvrsto i pametno u odbrani", rekao je Dobrić.

Kladionica Mozzart kao favorita vidi ekipu Dragana Šakote i na pobjedu Beograđana nudi koeficijent 1,45 dok je kvota na slavlje Nijemaca 3.05.

Takođe, OVDJE možete pogledati kompletnu ponudu Evrolige.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Albe igra se sutra od 19 sati u "Štark areni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije