Košarka

Šakota pred derbi: Sve utakmice sa Partizanom su važne

Šakota pred derbi: Sve utakmice sa Partizanom su važne
Foto: Anadolija | Šakota pred derbi: Sve utakmice sa Partizanom su važne

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota pred utakmicu 18. kola ABA lige protiv Partizana, kaže da su sve utakmice sa vječitim rivalom važne bez obzira na takmičenje u kom se igraju.

"Sve utakmice sa Partizanom su važne, bez obzira u kom su takmičenju. Očekujem da će ih biti mnogo ove sezone. Naš rival je trenutno na vrhu tabele i igraće ovu utakmicu potpuno rasterećeno. Sa druge strane, od nas očekujem da odigrao potpuno drugačije od onoga što smo pokazali u prvoj četvrtini utakmice sa Efesom. Moramo da budemo od starta borbeni i pametni", rekao je Šakota za klupski sajt.

Šakota je rekao i da će na dan utakmice biti poznato koji će tim istrčati na parket, ali i da očekuje da će hala "Aleksandar Nikolić" biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Očekujem da će naši navijači dati podršku koja je neophodna za ovakve utakmice. Trebaće nam ta energija, jer sa druge strane imamo tim koji je u potpuo drugačijem ritmu utakmica, koji je imao pet dana da se pripremi za ovu utakmicu, ali nadam se da smo svesni značaja utakmice i da ćemo biti ratnički raspoloženi", rekao je Šakota.

Košarkaš crveno-bijelih Vladimir Štimac istakao je njegov tim očekuje takmičarski važna utakmica.

"Očekuje nas utakmica koja je uvek specifična i takmičarski važna. Moramo da odigramo čvrstu tvrdu utakmicu, da se pridržavamo dogovora iz svlačionice. Samo tako sa dobrom odbranom, ulazom u utakmicu, potpuno suprotno od onoga što smo pokazali u prvih 10 minuta protiv Efesa u petak, uz ogromnu podršku sa tribina možemo do rezultata i pobede. Ova utakmica nije biti ili ne biti, biće ih još sa Partizanom ove sezone sigurno, ali želimo što bolju poziciju na tabeli i plasman u plej of ABA. Samim tim pobeda nam je vrlo važna", rekao je Štimac.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U prvom meču večitih rivala ove sezone u regionalnom takmičenju pobijedio je Partizan u “Štark Areni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije