Košarka

San Antonio Sparsi povukli dres Tonija Parkera

San Antonio Sparsi povukli dres Tonija Parkera
Foto: Tanjug/AP | San Antonio Sparsi povukli dres Tonija Parkera

San Antonio Sparsi povukli su dres Tonija Parkera, četvorostrukog šampiona NBA lige, na svečanoj ceremoniji u čast bivšeg francuskog košarkaša koja je održana u ponedjeljak uveče.

"Sada je službeno. Dres Tonija Parkera sa brojem devete zauvijek će stajati na stropu dvorane. Hvala Toni", objavio je San Antonio na Twitter profilu.

Svečana ceremonija povlačenja Parkerovog dresa održana je u dvorani "mamuza" AT&T centru.

"San Antonio, sjajan je osjećaj biti kući. San Antonio će uvijek biti moj dom. Veoma je važno da to znate. Hvala navijači Sparsa", kazao je 37-godišnji Parker.

Francuz je u NBA ligi proveo 18 sezona, od čega je čak 17 proveo u San Antoniju, a jednu u Šarlot Hornetsima. Naslov NBA šampiona osvajao je 2003, 2005, 2007. i 2014. godine. U pohodu Sparsa na titulu 2007. godine Parker je proglašen za MVP-a finalne serije.

Karijeru je završio u junu ove godine, nakon sezone provedene u Šarlotu. Postao je deseti igrač u istoriji Sparsa čiji je dres povučen iz upotrebe. San Antonio je ranije povukao dresove: Brusa Bouvena (12), Tima Dunkana (21), Šona Eliota (32), Džordža Gervina (44), Avri Džonsona (6), Džonija Murea (00), Dejvida Robinsona (50), Džejmsa Silasa (13) i Manuela Đinobilija (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije