Košarka

Saša Čađo za NEZAVISNE: Bez tate ne bih uspjela

Saša Čađo za NEZAVISNE: Bez tate ne bih uspjela
Saša Čađo za NEZAVISNE: Bez tate ne bih uspjela

Saša Čađo, reprezentativka Srbije u košarci, istakla je da je počastvovana što će dobiti medalju zasluga za narod, koju povodom Dana Republike Srpske dodjeljuje Milorad Dodik, predsjednik RS.

Ona će medalju dobiti za zasluge i dostignuća u oblasti sporta jer je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, čime je dala doprinos opštoj afirmaciji Republike Srpske, u kojoj je provela djetinjstvo i dio igračke karijere.

"Moram priznati da sam iznenađena što ću dobiti ovo priznanje. Mnogo mi znači jer je to veliko priznanje u našoj zemlji. Ponosna sam i zahvalna predsjedniku što je prepoznao moj rad i veliki trud", rekla je Saša Čađo za "Nezavisne".

S obzirom na to da Saša ima klupske obaveze u Istanbul univerzitetu, priznanje će umjesto nje u petak u Palati Republike primiti njen otac  Čedomir i sestra Danica.

"Posebno mi je drago što sam dobila medalju jer tata ima medalju za hrabrost u borbi. Bez njegove podrške ne bih bila tu gdje jesam. On je najzaslužniji za moj uspjeh i njemu je srce bilo puno kad je čuo da ću dobiti priznanje", istakla je Saša Čađo.

Ona s uspjehom igra za istanbulski tim sa kojim je ostvarila sedam pobjeda i šest poraza.

"Zadovoljna sam igrom, ali uvijek može bolje", dodala je evropska prvakinja.

Dvadesetšestogodišnja Saša Čađo je profesionalnu karijeru počela u Mladom Krajišniku 2006. godine, odakle je otišla u Željezničar iz rodnog Sarajeva, a zatim ju je košarkaški put odveo u Srbiju, gdje je igrala za Hemofarm i Partizan. Godine 2013. je otišla u rumunski klub Alba Julija, odakle je nakon jedne sezone otišla u turski Čanik. Za Istanbul univerzitet je potpisala uoči ove sezone i nakon najvećeg uspjeha u istoriji ženske košarke u Srbiji: osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Čađo je više puta isticala da put do zlata i vize za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ove godine nije bio lagan, ali da uz dobru atmosferu u reprezentaciji ništa nije bilo nemoguće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije