Košarka

Saša Čađo za ''Nezavisne'': Ništa nije išlo kako smo željele, ali smo uspjele

Saša Čađo za ''Nezavisne'': Ništa nije išlo kako smo željele, ali smo uspjele
Foto: Ustupljena fotografija | Saša Čađo za ''Nezavisne'': Ništa nije išlo kako smo željele, ali smo uspjele

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije rezultatom 75:73 u trećem kolu kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre, koji se održava u brazilskom Belenu te učešće na Olimpijadi više nije bilo u njihovim rukama.

Sudbina Srbije zavisila je od duela Njemačke i Brazila. I na sreću po srpsku reprezentaciju, nije se dogodio jedini scenario koji je mogao Srbiju da košta olimpijske vize, da Brazil pobijedi Njemačku sa tačno sedam poena razlike. Kako se to nije desilo, Srbija se plasirala kao trećeplasirana ekipa ispred Brazila, koji nije imao ni jednu pobjedu.

Jedna od najiskusnijih i sa najdužim stažom u reprezentaciji Saša Čađo istakla je za ’’Nezavisne’’ da i pored toga što je malo toga išlo u korist Srbije, sreća je na kraju ipak pratila hrabre ili u ovom slučaju one borbenije.

’’Ništa nije išlo kako smo mi željele. Međutim, svaku utakmicu smo dali svoj maksimum. Mislim da smo zbog te naše borbenosti imale na kraju i sreće’’, kazala je ona.

Pobjednička atmosfera u srpskom taboru je sada pristuna, ali su svi svjesni da pravi posao tek predstoji.

’’Sretne smo što smo uspjele da izborimo još jedne Olimpijske igre. Ono što je najvažnije jeste da su te kvalifikacije izborene i da imam čemu da se radujemo i za šta da se spremamo. Sigurna sam da će pripreme biti duže i sigurno napornije’’, naglasila je Čađo za ’’Nezavisne’’.

Igračice selektora Marine Maljković su se tako pridružile muškim kolegama koje su još ranije izborile učešće na Igrama u Parizu, pa će nakon osam godina pauze i jedna i druga reprezentacija Srbije učestvovati na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri. Neki bi čak rekli i najbitnijem takmičenju u svijetu sporta.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Podsjećamo, ženska reprezentacije Srbije se na Igre kvalifikovala po treći put u nizu.

Najbolje srpske košarkašice su na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojile bronzanu medalju, a na onima u Tokiju su igrale u polufinalu, ali su na kraju u glavnom gradu Japana ostale bez odličja.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu počinje 27. jula i trajaće do 11. avgusta, a na njemu će učestvovati 12 reprezentacija i to: Francuska, SAD, Kina, Portoriko, Nigerija, Belgija, Australija, Njemačka, Japan, Španija, Kanada i, naravno, Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije