Košarka

Sejfić: Čast je obući crno-bijeli dres

Sejfić: Čast je obući crno-bijeli dres
Foto: Ilustracija | Sejfić: Čast je obući crno-bijeli dres

​Svakome bi, pa i meni, bila želja i čast da zaigra za instituciju kao što je Partizan, bivši prvak Evrope, koji je bio i ostao veliko ime, rekao je košarkaški reprezentativac BiH Ismet Sejfić, koji se u posljednje vrijeme pominje kao potencijalno pojačanje "crno-bijelih".

Osim Partizana, od kojeg nije još dobio konkretnu ponudu, ali postoje određeni kontakti, interesovanje za Sejfića pokazao je još jedan član regionalne ABA lige. U pitanju je Zadar, sa kojim je, kaže Sejfić, bilo više kontakta nego sa Partizanom. On još nije siguran gdje će ga put odvesti, a više će o svemu znati u narednih par dana. Iza robusnog centra je odlična sezona u prvenstvu Mađarske, gdje je igrajući za PVSK-a iz Pečuha prosječno bilježio 16,9 poena i osam skokova po meču i bio najkorisniji igrač (MVP) regularnog toka lige. Iz tamošnje lige nosi odlične utiske.

"Iskren da budem, mislio sam da se radi o puno lakšoj ligi, što se vrlo brzo ispostavilo kao netačno. Mnogo su napredovali košarkaški, što se vidi i iz činjenice da ove godine učestvuju na Evropskom prvenstvu. Leglo mi je sve u Pečuhu, stil igre mi je odgovarao. Dosta ulažu pa u svakoj ekipi imate po četiri do pet stranaca", naveo je Sejfić.

Duško Vujošević, selektor reprezentacije BiH, pozvao je Sejfića nakon odustajanja Jusufa Nurkića od igranja u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Sejfić je priliku iskoristio na najbolji mogući način, bio bitan igrač u Vujoševiševoj rotaciji, a "zmajevi" su se plasirali u kvalifikacije koje se igraju ove jeseni. Ne želi da puno priča o svojim partijama, zadovoljan je, ali vjeruje da može i bolje, a u prvi plan ističe timski rezultat i atmosferu u ekipi.

"Iskreno, super sam zadovoljan. Mislim da smo imali jako tešku grupu sa Švedskom, Armenijom i Slovačkom. Imali smo dva kiksa protiv Švedske, ali smo bili jako motivisani i najbolji kada je bilo najteže. Skupili smo se kao jedna familija i na kraju stigli do cilja", kaže momak iz Prozora.

Sejfić vjeruje da ekipa može da se plasira na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u čijim kvalifikacijama ih čekaju još teži protivnici, a kao bitan faktor za takav razvoj događaja vidi Vujoševića.

"Naravno da možemo otići na SP. Uz neko pojačanje imali bismo šanse. Daćemo maksimum da to ostvarimo, a ako se vrati naš selektor, biće nam mnogo lakše. On ima i najveću ulogu u prolasku pretkvalifikacija, vođa je svega toga. Odlično je posložio mladu ekipu, puno nam je nedostajao u posljednjem meču u Jerevanu jer su nam njegovi savjeti bili motivacija. Zato smo i pobjedu posvetili njemu jer nam je bio motivacija u svemu", zaključio je Sejfić.

Musa će u NBA, sve gradimo na njemu

Mladi Džanan Musa (18) sa 22,8 poena u prosjeku bio je drugi strijelac kompletnih pretkvalifikacija. Sejfić ga vidi kao budućnost bh. košarke.

"Ogroman je potencijal, vidim ga jednog dana kao igrača NBA lige. Vrhunski je čovjek pa tek onda igrač, sve gradimo na njemu u svakoj utakmici i to je sasvim u redu jer je pokazao koliko može i znači", kazao je Sejfić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije