Košarka

Senzacionalna pobjeda "zmajica" u Rusiji, briljirale Džons i Gajić

Senzacionalna pobjeda "zmajica" u Rusiji, briljirale Džons i Gajić
Foto: N.N. | Senzacionalna pobjeda "zmajica" u Rusiji, briljirale Džons i Gajić

U prvoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine ženska košarkaška reprezentacija BiH je nakon velike drame danas u Orenburgu šokirala domaću selekciju Rusije i ostvarila jednu od najvećih pobjeda u istoriji.

Zmajice su slavile sa 70:69 i tako već sada zakoračile na Evropsko prvenstvo.

"Zmajice" su sjajno otvorile utakmice, te zahvaljujući WNBA zvijedom Džonkel Džons, Marici Gajić i Milici Deuri prvu dionicu riješile u svoju korist sa 19:14. U nastavku su Ruskinje zaigrale mnoge bolje, te su stigle do preokreta, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 37:30 za domaći tim.

U drugom poluvremenu sjajna Džons je praktički sama držale BiH u igri. U trećoj četvrtini je već bila na dabl-dabl učinku (24 poena, 12 skokova), a uoči posljednjih 10 minuta igre na semaforu je stajalo 52:49 za Rusiju. U četvrtoj četvrtini izabranice Gorana Loje počele su sjajno, te su povele u 32. minuti sa 57:55. Do kraja prava drama, razigrala se Gajićeva, a BiH je uoči posljednjih 60 sekundi imala 67:64. Ruskinje su pogodile dva penala, a onda je tačku na i stavila senzacionalna Džons koja je pogodila trojku. Uzvratile su domaće trojkom (70:69), a zatim imale napad za pobjedu koji nisu iskoristile.

Najbolja u bh. timu bila je Džons koja je ubacila 29 poena uz 16 skokova na terenu. Zanimljivo da je na terenu provela 40 minuta, baš kao i Marica Gajić koja je takođe bila fenomenala sa 17 poena. Treba dodati i dobru partiju Tamare Kapor (10).

Za tri dana bh. košarkašice će u drugom kolu u Sarajevu dočekati reprezentaciju Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije