Košarka

Serhio Rodrigez se povukao

Serhio Rodrigez se povukao
Foto: Facebook/Real Madrid Basket | Serhio Rodrigez se povukao

Dugogodišnji plejmejker Španije i dosadašnji igrač madridskog Reala Serhio Rodrigez objavio je kraj igračke karijere na društvenim mrežama.

Popularni Ćaćo profesionalnu karijeru je počeo u Estudijantesu odakle je otišao u NBA kao 27. pik na draftu 2006. U prvoj američkoj avanturi igrao je za Portland Trejlblejzerse, Sakramento Kingse i Njujork Nikse.

U Evropu se vratio 2010. i obukao dres Reala. MVP Evrolige postao je 2014, a dogodine je osvojio prvi trofej najjačeg kontinentalnog takmičenja. ''Preko bare'' se otisnuo još jednom, a nosio je dres Filadelfija Seventisikstersa jednu sezonu. Stari kontinent, u klupskoj konkurenciji, drugi put je pokorio 2019. u dresu moskovskog CSKA, igrao tri sezone za Milano, pa je treću titulu osvojio sa madriđanima prošle godine.

Kad je reč o učinku za ''Crvenu furiju'', osvojio je dvije olimpijske medalje – srebro u Londonu 2012. i bronzu u Riju četiri godine poslije. Učestvovao je u osvajanju Svjetskog prvenstva u Japanu 2006, a prvak Evrope postao je 2015. u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije