Košarka

Sikiraš se oporavio od povrede: "Zmaj" hvata zalet

Sikiraš se oporavio od povrede: "Zmaj" hvata zalet
Foto: N.N. | Sikiraš se oporavio od povrede: "Zmaj" hvata zalet

Nakon niza pehova koji su ga zadesili, kod jednog od najtalentovanijih bh. košarkaša i člana zlatne bh. kadetske generacije iz 2015. godine, koja je pokorila Euro, Njegoša Sikiraša stvari se polako vraćaju na svoje mjesto.

Njegoš u posljednje vrijeme ponovo dominira pod obručima, što je prepoznao i novi selektor Vedran Bosnić, koji ga je uvrstio na širi spisak kvalifikacija za Mundobasket.

Sjajni 19-godišnji Paljanin je prošle godine potpisao za špansku Fuenlabradu, s kojom je debitirao u elitnoj ACB ligi, da bi ove godine otišao na posudbu u ekipu CB Tormes, koja je drugi tim Fuenlabrade i koja se takmiči u trećem rangu španske košarke. 

"Ove godine sam na posudbi da bih se još usavršavao. Pored svega što sam prošao, počevši od povreda, treba mi još vremena da vratim samopouzdanje i osjećaj za igru. Hvala bogu, već osam utakmica igram jako dobro i srećan sam što se vraćam polako na svoje", kaže za "Nezavisne" najperspektivniji sportista BiH za 2015. godinu.

Mladi bh. košarkaš je zadovoljan kako se kreće tok njegove karijere. Poznavajući ovog skromnog momka, kojeg nikad nije ponijela slava od te 2015. godine i zlatne medalje, nema sumnje da će Sikiraš, koji je, podsjetimo, te iste godine izabran za MVP igrača na prestižnom "Džordan kampu" u Bruklinu vrlo brzo vratiti potrebno samopouzdanje i izboriti se za povratak u prvi tim španskog prvoligaša.

"Što se tiče napredovanja, košarkaški to ide jako dobro. Imam još četiri godine ugovora sa Fuenlabradom i napravljen je jedan program za mene da bih sljedeće sezone bio spreman za prvi tim i najvažnije - minutažu. Kroz cijeli ovaj period moja porodica je bila uz mene, čak i kad su neki pomislili da neću moći da se izvučem iz tog perioda kada sam igrao loše. Sada mi je drago što mogu da pokažem svoj karakter", ističe Sikiraš, koji je karijeru počeo u ekipi Three Points iz Pala, a zatim u Budućnosti iz Bijeljine.

Zbog povrede je propustio nekoliko reprezentativnih akcija u svim kategorijama, ali da njegov potencijal i talenat nisu zaboravljeni pokazao je i poziv Vedrana Bosnića za nadolazeće dvije utakmice protiv Bugarske i Finske.

"Drago mi je što sam opet na spisku A tima. S obzirom na to da je selektor Vedran Bosnić veliki trener i uspješan, sa naših prostora, zadovoljstvo mi je što sam ponovo i među tim momcima. Imam veliki želju da se odazovem i opet zaigram za svoju reprezentaciju jer mi malo nedostaju te emocije", zaključio je naš sagovornik.

U dosadašnjem dijelu sezone Sikiraš prosječno bilježi skoro 11 poena po meču, te je trenutno prvi strijelac ekipe. Prošle sedmice je u pobjedi protiv ekipe Zamorano (79:72) imao dabl-dabl učinak, 20 poena i 10 skokova, i proglašen je za igrača utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije