Košarka

Široki zasjeo na treće mjesto

Široki zasjeo na treće mjesto
Foto: N.N. | Široki zasjeo na treće mjesto

Tri bh. predstavnika u regionalnoj ABA ligi 2 ostvarila su maksimalan učinak u 14. kolu. Košarkaši Širokog zasjeli su na treće mjesto na tabeli nakon što su došli do veoma važne pobjede u gostima protiv ekipe Dynamica.

Prvak BiH je slavio sa 85:80 i tako napravio još jedan veliki korak ka plasmanu u doigravanje. Presudila je sjajna četvrta dionica pulena Hrvoja Vlašića, koju su dobili sa 30:16. Čak pet igrača su bili dvocifreni, a prednjačili su Mateo i Dario Drženjak, koji su ubacili po 22 poena.

"Cijelu utakmicu smo se tražili i najbolje smo odigrali njenu završnicu. Imali smo probleme prije početka utakmice jer smo doputovali bez kapitena Zupca, Naletilić se povrijedio u toku utakmice. Snage su bile izjednačene, ali je naša niska petorka odigrala sjajnu odbranu i odlično privela utakmicu kraju", rekao je Hrvoje Vlašić.

Do četvrtog trijumfa ove sezone stigla je Sloboda (11. mjesto), koja je odigrala najbolji meč sezone. Tuzlaci su deklasirali Sutjesku sa 102:69. Istakli su se Robert Rikić sa 19, Valter Denzel Greg je ostvario 16, a Miloš Grubor 15 poena. Ranije je na otvaranju kola Spars Ralway (12. mjesto) bio bolji od Borca (89:76). Poredak: Borac 26, MZT 25, Široki 23, Rogoška 22, Sutjeska 22…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije